Kraft Heinz on valmistanut yhteistyössä Berry Globalin kanssa täysin kierrätettävän korkin ketsuppipulloon.
Heinz-kastikepulloissa on aiemmin käytetty joustavaa silikoniventtiiliä, joka tuotti tasaisen annoksen kastiketta puristusta kohden. Tämä ratkaisu oli kuitenkin hankala kierrättää. Uusi korkki on monomateriaalia ja valmistettu PP:stä, jolloin se täyttää kierrätettävyysvaatimukset.
Korkkiprojekti on vaatinut kahdeksan vuotta, 45 prototyyppiä ja yli 185 000 tuntia kehitystyötä. Berry on ollut mukana suunnittelu- ja tuotantoprosessissa konseptista sarjatyökalujen luomiseen sekä teollisen tuotannon kokoonpanolaitteiden kehittämiseen.
Korkki on käynyt läpi tiukat testit laadun varmistamiseksi. Myös kuluttajatestit näyttivät korkille vihreää valoa – korkki annostelee joka kerta saman määrän kastiketta vaikuttamatta puristettavuuteen. Tutkimuksessa havaittiin myös, että uusi korkkimuotoilu auttaa kuluttajia puristamaan enemmän ketsuppia pullosta, kun se on melkein tyhjä. Korkkikonsepti palkittiin jäykkien pakkausten kategoriassa vuoden 2023 UK Packaging Awards -gaalassa.
Korkit tuodaan Iso-Britannian markkinoille 400 ml:n sekä suuremmissa ylhäältä alaspäin avattavissa Heinz Tomato Ketchup -pulloissa. Jatkossa korkki otetaan käyttöön myös useissa muissa Heinz-kastikkeissa Isossa-Britanniassa ja Euroopassa.
Heinzin mukaan siirtyminen kierrätettävään korkkiin estää maailmanlaajuisesti 300 miljoonaa muovikannen päätymistä kaatopaikalle vuosittain.