Ketsuppipullon korkki kiertää

Teksti:Terhi Varonen
JULKAISTU: 2023-11-22
PÄIVITETTY: 2023-12-13

Kraft Heinz on valmistanut yhteistyössä Berry Globalin kanssa täysin kierrätettävän korkin ketsuppipulloon.

Heinz-kastikepulloissa on aiemmin käytetty joustavaa silikoniventtiiliä, joka tuotti tasaisen annoksen kastiketta puristusta kohden. Tämä ratkaisu oli kuitenkin hankala kierrättää. Uusi korkki on monomateriaalia ja valmistettu PP:stä, jolloin se täyttää kierrätettävyysvaatimukset.

Korkkiprojekti on vaatinut kahdeksan vuotta, 45 prototyyppiä ja yli 185 000 tuntia kehitystyötä. Berry on ollut mukana suunnittelu- ja tuotantoprosessissa konseptista sarjatyökalujen luomiseen sekä teollisen tuotannon kokoonpanolaitteiden kehittämiseen.

Korkki on käynyt läpi tiukat testit laadun varmistamiseksi. Myös kuluttajatestit näyttivät korkille vihreää valoa – korkki annostelee joka kerta saman määrän kastiketta vaikuttamatta puristettavuuteen. Tutkimuksessa havaittiin myös, että uusi korkkimuotoilu auttaa kuluttajia puristamaan enemmän ketsuppia pullosta, kun se on melkein tyhjä. Korkkikonsepti palkittiin jäykkien pakkausten kategoriassa vuoden 2023 UK Packaging Awards -gaalassa.

 

Korkit tuodaan Iso-Britannian markkinoille 400 ml:n sekä suuremmissa ylhäältä alaspäin avattavissa Heinz Tomato Ketchup -pulloissa. Jatkossa korkki otetaan käyttöön myös useissa muissa Heinz-kastikkeissa Isossa-Britanniassa ja Euroopassa.

Heinzin mukaan siirtyminen kierrätettävään korkkiin estää maailmanlaajuisesti 300 miljoonaa muovikannen päätymistä kaatopaikalle vuosittain.

Jatka lukemista

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

UPM sponsoroi Pentawardsia korostaakseen kestävää muotoilua

UPM laajentaa yhteistyötään kansainvälisen pakkaussuunnitteluyhteisön Pentawardsin kanssa ja ryhtyi sen yhdeksi pääsponsoreista.
pentawards

Uusi paperipakkaus korvaa laminoinnin

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on tiedotteen mukaan paremmin kierrätettävä, eikä sen erityisominaisuuksista ole tingitty.
fazerx

Stora Ensolta uusi vuokapakkaus

Stora Enso esitteli PacTec-messuilla uuden vastuullisen elintarvikkeiden aaltopahvipakkauksen. Ondarove on kuitupohjainen ja helposti kierrätettävä vuokapakkaus, joka säästää materiaalia ja vähentää muovin käyttöä. Siihen voidaan painaa sekä sisä- että ulkopintaan.
stora ensoc

Uusimmat uutiset

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept

Packnews-lehti täyttää 90 vuotta – paluu vuoteen 1977

Packnews-lehti (aiemmin nimeltään nord emballage) täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Se saattaa olla maailman vanhin pakkausalan lehti. Toimitus on viime vuosina selaillut vanhoja lehtiä ja julkaissut niistä parhaita paloja, joista yksi on tässä artikkelissa.
Letpak