Kerrosviljellyt salaatit saivat uuden pakkausilmeen

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2023-11-21
PÄIVITETTY: 2023-12-06

Famifarm Oy on tehnyt historiansa suurimman investoinnin: Juvalle valmistunut kerrosviljelylaitos on suurimpia Pohjoismaiden mittakaavassa. Siellä nuoret salaatinlehdet viljellään useassa kerroksessa, led-lamppujen alla ja robottien hoivissa.

– Järvikylän tuotemerkki on ollut Suomen arvostetuin vihannesbrändi jo useamman vuoden ajan ja uskomme sen tuovan lisäarvoa kuluttajille. Uudessa tuoteperheessä halusimme painottaa suomalaisuutta, sillä jalostettujen salaattien tuoteryhmässä suomalaisia tuotteita on noin viidesosa markkinasta, sanoo Järvikylän toimitusjohtaja Caroline Grotenfelt-Fyhr.

Pakkaussuunnittelun tavoitteena oli selkeä, myyvä ilme, joka lisää erilaistavaa kiinnostavuutta Järvikylän tuttuun pakkausdesigniin. Myös sisällön näkyvyys tuoretuotteissa on tärkeää. Uudet pakkaukset suunnitteli Luova arvotoimisto Trust ja flow packit painoi Pyroll. Kuluttajanäkemyksiä ja erilaisia pakkausilmeitä testattiin suunnitteluprosessin aikana kvantitatiivisella ja kvalitatiivisella tutkimuksella sekä silmänliiketutkimuksella.

Jatka lukemista

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

UPM sponsoroi Pentawardsia korostaakseen kestävää muotoilua

UPM laajentaa yhteistyötään kansainvälisen pakkaussuunnitteluyhteisön Pentawardsin kanssa ja ryhtyi sen yhdeksi pääsponsoreista.
pentawards

Uusi paperipakkaus korvaa laminoinnin

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on tiedotteen mukaan paremmin kierrätettävä, eikä sen erityisominaisuuksista ole tingitty.
fazerx

Stora Ensolta uusi vuokapakkaus

Stora Enso esitteli PacTec-messuilla uuden vastuullisen elintarvikkeiden aaltopahvipakkauksen. Ondarove on kuitupohjainen ja helposti kierrätettävä vuokapakkaus, joka säästää materiaalia ja vähentää muovin käyttöä. Siihen voidaan painaa sekä sisä- että ulkopintaan.
stora ensoc

Uusimmat uutiset

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept

Packnews-lehti täyttää 90 vuotta – paluu vuoteen 1977

Packnews-lehti (aiemmin nimeltään nord emballage) täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Se saattaa olla maailman vanhin pakkausalan lehti. Toimitus on viime vuosina selaillut vanhoja lehtiä ja julkaissut niistä parhaita paloja, joista yksi on tässä artikkelissa.
Letpak