Juhlajuoman design hohtaa sinivalkoisena

JULKAISTU: 8. joulukuun 2016
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Kotimaisista marjoista valmistettu Valkia-kuohuviini on satavuotiaan Suomen itseoikeutettu maljajuoma. Kotimaisten raaka-aineiden ja valmistuksen lisäksi myös tuotteen pakkaus edustaa suomalaista designia puhtaimmillaan.

Valkia on Alkon valikoimassa täysin uusi tuote. Se on kehitetty ja valmistettu Pernod Ricard Finlandin Turun tehtaalla erityisesti Suomen juhlavuotta ajatellen. Puolikuivan Valkia-kuohuviinin ainutlaatuinen maku on hennon mustikkainen.

”Oli valtavan hienoa ja suuri kunnia suunnitella visuaalinen ilme satavuotiaan Suomen kotimaiselle maljajuomalle”, kertoo tuotteen visuaalisesta suunnittelusta vastanneen Packdesign ID:n pääsuunnittelija Maija Olkkonen-Seppo.

”Halusin tuoda pakkausilmeeseen suomalaisen ja skandinaavisen designperinteen tyylikästä yksinkertaisuutta ja pelkistettyä raikkautta, joka minulle suomalaisena muotoilijana ja suunnittelijana on kaikkein lähinnä sydäntä.”

Pakkausten ulkoasut tässä tuoteryhmässä ovat pääosin hyvin perinteisiä ja jopa kansainvälisen geneerisiä. Valkia-kuohuviinipakkauksesta haluttiin vahvasti erottuva ja omanlaisensa. Sen puhdaslinjainen ja pelkistetty pakkausilme onkin tiedotteen mukaan tuoteryhmässään rohkealla tavalla vahvan itsenäinen ja voimakkaasti erottuva. Sinivalkoisessa designissa yhdistyvät Suomen lipun puhdas valkoisuus sekä kotimaisen mustikan tumma ja juhlava sinisyys.

Valkoisessa pullossa on sinisiä, metallinhohtoisia efektejä ja viimeisteltyjä yksityiskohtia.
 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Cabassi laajentaa paperikassien valikoimaa

Valkeakoskelainen paperikassivalmistaja Cabassi Oy on laajentanut tuotantoaan ja investoinut uuteen täysautomaattiseen paperikassikoneeseen. Uusi kone on jo tuotannossa ja ensimmäiset toimitukset asiakkaille on tehty. Investoinnin myötä Cabassi laajentaa kassivalikoimaansa.
Paperikassi_Suomesta_Cabassi_

Uusimmat uutiset

Etiketit pois Actimel-pulloista

Ilman PET-muovista etikettiä HDPE:stä valmistetun pullon kierrätettävyys paranee.
Danone

Teollisen mittakaavan muovipakkausten kemiallinen kierrätys alkaa

Sumi ja Wastewise Group aloittavat yhteistyön pakkausmuovien kemiallisessa kierrätyksessä.
50148873-chemical-recycling-abstract-concept-vector-illustration

Fazer siirtää kaurajuomien valmistuksen Korialta Ruotsiin?

Fazer käynnistää muutosneuvottelut, jotka saattavat johtaa 93 työsuhteen päättymiseen Suomessa.    
fazer aito

Oddlygood ostaa Plantin

Oddlygoodista tulee Planti-tuotteiden ja -brändin omistaja. Samanaikaisesti Valio ostaa Plantin tuotannon Turussa.
oddlygood