Juhlajuoman design hohtaa sinivalkoisena

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2016-12-08
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Kotimaisista marjoista valmistettu Valkia-kuohuviini on satavuotiaan Suomen itseoikeutettu maljajuoma. Kotimaisten raaka-aineiden ja valmistuksen lisäksi myös tuotteen pakkaus edustaa suomalaista designia puhtaimmillaan.

Valkia on Alkon valikoimassa täysin uusi tuote. Se on kehitetty ja valmistettu Pernod Ricard Finlandin Turun tehtaalla erityisesti Suomen juhlavuotta ajatellen. Puolikuivan Valkia-kuohuviinin ainutlaatuinen maku on hennon mustikkainen.

”Oli valtavan hienoa ja suuri kunnia suunnitella visuaalinen ilme satavuotiaan Suomen kotimaiselle maljajuomalle”, kertoo tuotteen visuaalisesta suunnittelusta vastanneen Packdesign ID:n pääsuunnittelija Maija Olkkonen-Seppo.

”Halusin tuoda pakkausilmeeseen suomalaisen ja skandinaavisen designperinteen tyylikästä yksinkertaisuutta ja pelkistettyä raikkautta, joka minulle suomalaisena muotoilijana ja suunnittelijana on kaikkein lähinnä sydäntä.”

Pakkausten ulkoasut tässä tuoteryhmässä ovat pääosin hyvin perinteisiä ja jopa kansainvälisen geneerisiä. Valkia-kuohuviinipakkauksesta haluttiin vahvasti erottuva ja omanlaisensa. Sen puhdaslinjainen ja pelkistetty pakkausilme onkin tiedotteen mukaan tuoteryhmässään rohkealla tavalla vahvan itsenäinen ja voimakkaasti erottuva. Sinivalkoisessa designissa yhdistyvät Suomen lipun puhdas valkoisuus sekä kotimaisen mustikan tumma ja juhlava sinisyys.

Valkoisessa pullossa on sinisiä, metallinhohtoisia efektejä ja viimeisteltyjä yksityiskohtia.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB