Joustopakkausten tekijöille laaja tietopaketti

Teksti:Redaktionen
JULKAISTU: 2019-01-27
PÄIVITETTY: 2023-02-16

Euroopan joustopakkausten tuottajien järjestö FPE on julkaissut pakkausten tekijöille suunnatun laajan tietopaketin. Se tarjoaa erityisesti tietoa pakkausten ympäristövaikutuksista.

Tietopaketti (tool kit) sisältää infograafeja, julisteita ja esitteitä. Ne tarjoavat havainnollisessa visuaalisessa muodossa paljon tietoa joustopakkauksista ja kestävästä kehityksestä. Tietopaketin osia voi vapaasti ladata, käyttää ja jakaa.

”Haluamme tämän laajan tietopaketin avulla tuoda esille sitä, miten joustopakkaukset tukevat kestävää elintarvikkeiden tuotantoa ja kulutusta. Ne tarjoavat koko elinkaaren huomioiden paljon etuja, jotka tieteellinen tutkimus todentaa”, sanoo Jean-Paul Duquet, FPEn kestävyysjohtaja.

”Pakkausten ympäristöystävällisyys on monimutkainen kysymys. Olemme yrittäneet vähentää monimutkaisuutta tarjoamalla käytännöllistä Eurooppaa koskevaa tietoa paljon puhutuista aiheista kuten kiertotaloudesta ja ruokahävikistä”, Duquet sanoo.

Tietopaketti löytyy neljällä kielellä tästä.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Päätyykö pakkaus hylkyyn vai kiertoon?

Lajittelu ja muovipakkauksen päätyminen oikeaan paikkaan kierrätyslaitoksella määrittävät kierrätyksen onnistumisen.
ia_ahl_etiketit

Valion maitotölkit pukeutuvat kevätkuoseihin

Viljele hyvää -maitotölkit ilmestyvät kauppoihin tästä viikosta alkaen ja ovat saatavilla heinä-elokuun vaihteeseen asti.
Valio 22032022

Uusimmat uutiset

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja. He ovat valmiita käyttämään niiden ostamiseen enemmän rahaa, kulkemaan pidemmän matkan niitä hankkiessaan ja näkemään muutenkin ylimääräistä vaivaa varmistaakseen, että heidän ostoksensa sisältävät ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli

Läpinäkyvä eristepakkaus on ympäristöystävällisempi kuin värikäs

Rockwool vaihtoi punavalkoiset eristepakkauksensa läpinäkyviin. Se säästi väriaineita ja lisäsi kierrätettävyyttä.
Rockwool ennen ja jälkeen

Landa Printingiltä jättiyllätys Drupan tiedotustilaisuudessa

Yllättävien myyntilukujen ja kahden uuden painokoneen esittelyn myötä Landa nousi yhdeksi suurimmista yllättäjistä Pre-Drupan tiedotustilaisuudessa Düsseldorfissa maaliskuun lopussa. Packnews oli paikalla.
Landa_01x