Jospakin kehittämä kuitupohjainen ja muovia säästävä elintarvikepakkaus otetaan käyttöön kuluttajamarkkinoilla. Ensimmäinen käyttäjä on Vegem.
Start-up-yritys Jospak on kehittänyt ympäristöystävällistä vuokaa vuodesta 2014. Jospakin vuoka soveltuu tällä hetkellä muoviin pakatuille elintarvikkeille, kuten eineksille, kasviksille, lihalle ja kalalle. Jospakin pakkauksen muodostavat mikroaaltopahvi sekä erillinen muovikalvo, joten se soveltuu suojakaasupakkaamiseen. Käytön jälkeen kuluttaja voi irrottaa Jospak-vuoan kalvovuorauksen ja kierrättää materiaalit omina jakeinaan kartonki- ja muovikeräykseen. Aaltopahvi toimii myös painopinta-alana brändiviestintään, joten se vähentää elintarviketuotteiden ylipakkaustarvetta.
”Jospak-vuoassa on jopa 85 prosenttia vähemmän muovia kuin perinteisessä muovisessa elintarvikevuoassa”, kertoo Jospak Oy:n toimitusjohtaja Tarja Heikkilä.
Tamperelainen kasvisruoka-alan yritys Vegem valitsi vegaanisen ja soijattoman Seitan-kebabin pakkaukseksi Jospakin pakkauksen. Vegem Seitan-kebab on Jospakin ensimmäinen kuluttajamarkkinoille lanseerattava pakkaus.