Jaakkoo-Taaralle laaja digipainojärjestelmä

JULKAISTU: 2017-02-20
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Pakkauksia painava Jaakkoo-Taara Oy tekee merkittävän investoinnin B2-formaatin digitaaliseen painokoneeseen ja monipuoliseen jälkikäsittelyyn. Yli vuoden kestäneen tutkimus- ja vertailutyön jälkeen yritys tilasi Xeikon Nordicilta laajan digipainojärjestelmän tuotantoonsa.

Hankittu Xeikon 3500 on tiedotteen mukaan viisivärinen korkealuokkainen painokone, joka painaa sekä kartongille että etikettimateriaaleille. Jälkikäsittelylaitteisto koostuu UV/AQ lakkayksiköstä, kartongin arkituksesta sekä etikettien stanssauksesta ja leikkauksesta sopiviin rulliin. Riippumatta siitä kumpaa jälkikäsittelylaitteistoa käytetään, voidaan painokoneella tuottaa erittäin laadukasta painojälkeä taivekartongille tai etikettimateriaaleille.  Juuri tämä monipuolinen käyttömahdollisuus olikin yksi tärkeistä Xeikonin ominaisuuksista toimitusjohtaja Thomas Brusilan mukaan.

”Ajamamme testipainatukset osoittivat, että myös erittäin väritarkat kotelopainatukset onnistuvat Xeikon teknologialla erinomaisesti. Uusi teknologia tuo meille mahdollisuuden käyttää vaihtuvia elementtejä sekä erikoisvärejä töissämme. Tämä tarjoaa asiakkaillemme mahdollisuuden lisätä mm. erilaisia turvaelementtejä pakkauksiin.”

”Laitteistoon tullaan integroimaan myös kamerateknologiaan perustuva BST-laaduntarkkailujärjestelmä, joka entisestään varmistaa huippulaadun tuottamisen asiakkaillemme”, Brusila lisää.

Täysin integroitu työnkulku
Xeikon X-800 työnkulkuun liitetyt lisäohjelmistot, mm. Xeikon Variline, antavat mahdollisuuden hyödyntää Xeikon 3500:n 516 millimetrin materiaalileveys täysimääräisenä. Variline optimoi materiaalin leveyden sijoittamalla useita töitä työnkulkuun, vaikka painosmäärät olisivat erilaisia. Työnkulku voidaan lisäksi integroida käytössä oleviin ohjelmistoihin, joten laitteiston käyttöönotto tulee sujumaan joustavasti.

Laitteisto asennetaan ja käyttöönotetaan kevään aikana. Digitaalisesta painamisesta tulee osa Jaakkoo-Taara:n täysin sähköistä työnkulkua tilauksesta painoon. Digipainaminen on integroitu mm. ESKO:n kehittyneisiin työnkulku- ja aineistojärjestelmiin.

Jaakkoo-Taara on vuonna 1935 perustettu monipuolinen graafisen alan yritys, joka työllistää 115 henkilöä liikevaihdon ollessa 16,5 miljoonaa euroa. Vuodessa painetaan yli 15 000 työtä.
 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille

Better with Less – Design Challenge -pakkaussuunnittelukilpailun kymmenen finalistityötä esittelevät luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille. Tarve löytää vaihtoehtoja on ilmeinen, sanoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja Ilkka Harju. Työt ovat nyt nähtävillä ja suosikkiaan voi äänestää verkossa.
better-kilpailu-liituaski

Uusimmat uutiset

PREM ja Merkopaino yhdistyvät

PREM (Suomenselän Laminointi Oy) on ostanut Merkopaino Oy:n osake-enemmistön.
prem_pieni

Pakkausinnovaatiot puhuttivat Slushissa

Huhtamäki toi yhdessä teollisuusteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Emerald Venturesin kanssa yhteen pakkausalan, kasvuyritykset, alan asiantuntijat sekä sijoittajat järjestämällä yhteisen työpajan Slushissa.
IMG_6711

Kreppipaperikiriste lavan ympärille

Antalis on lanseerannut paperikiristeen. Paperikuidusta valmistettu Master’in- tuote on monomateriaalia, joten se on lajiteltavissa kartonkikeräykseen.
antalis

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan pakkaus- ja pakkausjäteasetukseen

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan, mutta vasta kevättalvella selviää, minkälainen pakkaus- ja pakkausjäteasetus Euroopan Unioniin saatiin.
Pääkirjoitus