Huhtamäki vahvistaa asemaansa Kiinassa

Teksti:Redaktionen
JULKAISTU: 2017-08-06
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Huhtamäki on sopinut ostavansa International Paperin tarjoilupakkausliiketoiminnot Kiinassa. Yritysoston myötä Huhtamäki laajentaa valmistusverkostoaan itäiseen Kiinaan ja vahvistaa kykyään palvella Pohjois-Kiinassa toimivia asiakkaita.

”Olen erittäin tyytyväinen voidessamme julkistaa tämän yritysoston,” sanoo toimitusjohtaja Jukka Moisio. ”Se vahvistaa merkittävästi toimintojamme Kiinassa, sekä maantieteellisesti että valmistuskapasiteetin osalta, ja auttaa meitä palvelemaan asiakkaitamme jatkossa entistäkin paremmin.”

Yritysosto koostuu kahdesta Shanghaissa ja Tianjinissä sijaitsevasta tuotantolaitoksesta, joiden palveluksessa on yhteensä noin 200 työntekijää. Ostettavien yksiköiden tuotevalikoima vastaa Huhtamäen nykyistä tuotevalikoimaa Kiinassa ja sisältää kartonkipikareita kuumille ja kylmille juomille, jäätelöpikareita sekä rasioita mukaan otettaville ruuille ja välipaloille.

Hankittavan liiketoiminnan liikevaihto vuonna 2016 oli noin 19 miljoonaa euroa. Velaton ostohinta on 15 miljoonaa euroa. Toiminnot liitetään osaksi Huhtamäen Foodservice Europe-Asia-Oceania -segmenttiä. Yrityskaupan arvioidaan toteutuvan 1-2 kuukauden kuluessa kun vaadittavat viranomaisrekisteröinnit on saatu päätökseen.

”Meillä on kunnianhimoinen kasvustrategia,” kertoo Foodservice Europe-Asia-Oceania -liiketoimintasegmentin johtaja Eric Le Lay. ”Tämä yritysosto lujittaa liiketoimintaamme Pohjois-Aasiassa ja tarjoaa hyviä mahdollisuuksia vauhdittaa kasvuamme. Lisäksi parannamme maantieteellistä kattavuuttamme Kiinan valtavilla markkinoilla, mikä on asiakkaidemme etu.”
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja. He ovat valmiita käyttämään niiden ostamiseen enemmän rahaa, kulkemaan pidemmän matkan niitä hankkiessaan ja näkemään muutenkin ylimääräistä vaivaa varmistaakseen, että heidän ostoksensa sisältävät ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli

Läpinäkyvä eristepakkaus on ympäristöystävällisempi kuin värikäs

Rockwool vaihtoi punavalkoiset eristepakkauksensa läpinäkyviin. Se säästi väriaineita ja lisäsi kierrätettävyyttä.
Rockwool ennen ja jälkeen

Landa Printingiltä jättiyllätys Drupan tiedotustilaisuudessa

Yllättävien myyntilukujen ja kahden uuden painokoneen esittelyn myötä Landa nousi yhdeksi suurimmista yllättäjistä Pre-Drupan tiedotustilaisuudessa Düsseldorfissa maaliskuun lopussa. Packnews oli paikalla.
Landa_01x