Huhtamäki vahvistaa asemaansa Kiinassa

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-08-06
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Huhtamäki on sopinut ostavansa International Paperin tarjoilupakkausliiketoiminnot Kiinassa. Yritysoston myötä Huhtamäki laajentaa valmistusverkostoaan itäiseen Kiinaan ja vahvistaa kykyään palvella Pohjois-Kiinassa toimivia asiakkaita.

”Olen erittäin tyytyväinen voidessamme julkistaa tämän yritysoston,” sanoo toimitusjohtaja Jukka Moisio. ”Se vahvistaa merkittävästi toimintojamme Kiinassa, sekä maantieteellisesti että valmistuskapasiteetin osalta, ja auttaa meitä palvelemaan asiakkaitamme jatkossa entistäkin paremmin.”

Yritysosto koostuu kahdesta Shanghaissa ja Tianjinissä sijaitsevasta tuotantolaitoksesta, joiden palveluksessa on yhteensä noin 200 työntekijää. Ostettavien yksiköiden tuotevalikoima vastaa Huhtamäen nykyistä tuotevalikoimaa Kiinassa ja sisältää kartonkipikareita kuumille ja kylmille juomille, jäätelöpikareita sekä rasioita mukaan otettaville ruuille ja välipaloille.

Hankittavan liiketoiminnan liikevaihto vuonna 2016 oli noin 19 miljoonaa euroa. Velaton ostohinta on 15 miljoonaa euroa. Toiminnot liitetään osaksi Huhtamäen Foodservice Europe-Asia-Oceania -segmenttiä. Yrityskaupan arvioidaan toteutuvan 1-2 kuukauden kuluessa kun vaadittavat viranomaisrekisteröinnit on saatu päätökseen.

”Meillä on kunnianhimoinen kasvustrategia,” kertoo Foodservice Europe-Asia-Oceania -liiketoimintasegmentin johtaja Eric Le Lay. ”Tämä yritysosto lujittaa liiketoimintaamme Pohjois-Aasiassa ja tarjoaa hyviä mahdollisuuksia vauhdittaa kasvuamme. Lisäksi parannamme maantieteellistä kattavuuttamme Kiinan valtavilla markkinoilla, mikä on asiakkaidemme etu.”
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce