Huhtamäki panostaa lisää tarjoilupakkauksiin

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2016-09-21
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Huhtamäki panostaa lisää tarjoilupakkauksiin globaalisti. Yhtiö perustaa 100 miljoonan dollarin investoinnilla uuden tuotantolaitoksen Yhdysvaltoihin. Kiinassa yhtiö investoi 15 miljoonaa euroa kasvattaakseen tuotantoaan.

Huhtamäki on sopinut ostavansa Arizonassa, Yhdysvalloissa sijaitsevan tehdaskiinteistön uuden huippuluokan tuotantolaitoksen ja jakelukeskuksen perustamiseksi. Kiinteistön sijainti Goodyearissa, Arizonassa mahdollistaa Yhdysvaltain lounais- ja länsiosien tarjoilupakkaus- ja kerta-astiamarkkinoiden tehokkaan palvelun.

”Tämä on merkittävä investointi tarjoilupakkausliiketoimintamme kasvattamiseksi Yhdysvalloissa ja kartonkipakkausosaamisemme hyödyntämiseksi maailmanlaajuisesti”, sanoo toimitusjohtaja Jukka Moisio.

Kokonaisinvestointi ylittänee 100 milj. Yhdysvaltain dollaria ja sisältää kiinteistön oston lisäksi tarvittavat parannus- ja muutostyöt sekä koneinvestoinnit ja -asennukset. Pääosa investoinnista ajoittuu vuosille 2016–2017. Yksikössä tullaan valmistamaan laajaa valikoimaa tarjoilupakkaustuotteita kuten kartonkipikareita ja -lautasia, eristäviä kuumajuomakuppeja, ruokarasioita, taivekartonkipakkauksia, sekä muovipikareita ja -kansia.

Kasvu jatkuu Kiinassakin

Kiinassa yhtiö laajentaa ja modernisoi Guangzhoussa sijaitsevaa tuotantoyksikköään. Noin 15 milj. euron kokonaisinvestointi kattaa tuotantolaitoksen laajennuksen ja muutostyöt sekä konekannan tehostamisen.

”Kiina on tärkeä markkina pikaruokaravintola- ja kahvila-asiakkaillemme, sillä sen väestö kasvaa ja nopea kaupungistuminen jatkuu. Investoimalla moderniin ja tehokkaaseen tuotantolaitokseen sekä valmistuskapasiteettiin parannamme merkittävästi tuottavuuttamme ja kykyämme palvella asiakkaitamme tulevaisuudessa”, Moisio sanoo.

Investointi on jatkumoa Huhtamäen aiemmalle ilmoitukselle toimista Kiinan tarjoilupakkausliiketoiminnan kilpailukyvyn vahvistamiseksi ja Etelä-Kiinassa toimivien yksiköiden yhdistämiseksi. Modernisoitu yksikkö keskittyy ydintuoteryhmien valmistukseen. Pääosa investoinnista ajoittuu vuoden 2016 jälkipuoliskolle ja vuoden 2017 alkuun. Modernisoinnin odotetaan valmistuvan vuoden 2017 loppuun mennessä.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept

Packnews-lehti täyttää 90 vuotta – paluu vuoteen 1977

Packnews-lehti (aiemmin nimeltään nord emballage) täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Se saattaa olla maailman vanhin pakkausalan lehti. Toimitus on viime vuosina selaillut vanhoja lehtiä ja julkaissut niistä parhaita paloja, joista yksi on tässä artikkelissa.
Letpak