HP:n uusi etikettien painokone Ruotsiin

JULKAISTU: 2. kesäkuun 2016
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Pohjoismaiset etikettipainajat hankkivat nyt digitaalisia tuotantolinjoja. Ruotsalainen StrongPoint Labels on ostanut HP:n uuden Indigo 8000 -etikettipainokoneen.

Indigo 8000 on uusi kone, joka esiteltiin keväällä HP:n Dscoop-tapahtumassa. Koneen nopeus on 80 metriä minuutissa. StrongPoint Labels hankki myös ABG:n nopean FastTrack-stanssin viimeistelyyn.

”Tämä on ensimmäinen HP Indigo 8000 Pohjoismaisilla markkinoilla. Muualle Eurooppaan konetta on myyty neljä kappaletta”, kertoi Visutechin Richard Ådén Drupa-messuilla. Visutech on laitteen toimittaja.

”Kolmetoista vuotta sitten ostimme ensimmäisenä Indigo 4000-painokoneen. Nyt olemme ensimmäinen jälleen. Pystymme lisäämään huomattavasti digitaalisen etikettipainamisen kapasiteettia ja uskomme että pystymme hyödyntämään sen”, sanoo StrongPoint Labels -yhtiön toimitusjohtaja Leif Persson.

Suomessa Karico on investoinut uuteen monivärietikettien ja -tarrojen painolinjaan, jonka ydin on englantilaisen Dominon N610i-digipainokone. Seitsemänvärisen UV-mustesuihkun lisäksi linjaan on integroitu yksiköt, joilla voidaan muun muassa painaa fleksovärein, folioida, lakata ja laminoida.

Syksyllä 2015 Tarratuote tilasi Xeikon Nordicilta digitaalisen etikettipainolinjan. Kokoonpanoon kuuluvat Xeikonin 3000 sarjan 5-värinen painokone, DCoat-jälkikäsittelylinja sekä X-800 työnkulkujärjestelmä.
 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille

Better with Less – Design Challenge -pakkaussuunnittelukilpailun kymmenen finalistityötä esittelevät luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille. Tarve löytää vaihtoehtoja on ilmeinen, sanoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja Ilkka Harju. Työt ovat nyt nähtävillä ja suosikkiaan voi äänestää verkossa.
better-kilpailu-liituaski

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi