HP:n uusi etikettien painokone Ruotsiin

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2016-06-02
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Pohjoismaiset etikettipainajat hankkivat nyt digitaalisia tuotantolinjoja. Ruotsalainen StrongPoint Labels on ostanut HP:n uuden Indigo 8000 -etikettipainokoneen.

Indigo 8000 on uusi kone, joka esiteltiin keväällä HP:n Dscoop-tapahtumassa. Koneen nopeus on 80 metriä minuutissa. StrongPoint Labels hankki myös ABG:n nopean FastTrack-stanssin viimeistelyyn.

”Tämä on ensimmäinen HP Indigo 8000 Pohjoismaisilla markkinoilla. Muualle Eurooppaan konetta on myyty neljä kappaletta”, kertoi Visutechin Richard Ådén Drupa-messuilla. Visutech on laitteen toimittaja.

”Kolmetoista vuotta sitten ostimme ensimmäisenä Indigo 4000-painokoneen. Nyt olemme ensimmäinen jälleen. Pystymme lisäämään huomattavasti digitaalisen etikettipainamisen kapasiteettia ja uskomme että pystymme hyödyntämään sen”, sanoo StrongPoint Labels -yhtiön toimitusjohtaja Leif Persson.

Suomessa Karico on investoinut uuteen monivärietikettien ja -tarrojen painolinjaan, jonka ydin on englantilaisen Dominon N610i-digipainokone. Seitsemänvärisen UV-mustesuihkun lisäksi linjaan on integroitu yksiköt, joilla voidaan muun muassa painaa fleksovärein, folioida, lakata ja laminoida.

Syksyllä 2015 Tarratuote tilasi Xeikon Nordicilta digitaalisen etikettipainolinjan. Kokoonpanoon kuuluvat Xeikonin 3000 sarjan 5-värinen painokone, DCoat-jälkikäsittelylinja sekä X-800 työnkulkujärjestelmä.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox