HP:n uusi aaltopahvikone markkinoille 2018

JULKAISTU: 2017-05-07
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Düsseldorf – HP:n mustesuihkutekniikkaa käyttävä PageWide C500 -kone on tulossa markkinoille vuonna 2018. Se pystyy painamaan aaltopahvia 25 miljoonaa neliömetriä vuodessa.

HP esittelee Interpack-näyttelyssä suoraan aaltopahville painavaa PageWide C500 -painokonetta. Mustesuihkutekniikkaa käyttävä kone on tulossa markkinoille vuonna 2018 ja pystyy painamaan aaltopahvia 25 miljoonaa neliömetriä vuodessa.

HP aikoo uudella koneella mullistaa suoraan pahville painamisen post-print-markkinoita. Kone esiteltiin ensi kertaa Drupassa, ja sen betatestaus alkaa tänä vuonna. Kaupallinen lanseeraus on ajoitettu vuoteen 2018.

Koneessa käytetään HP PageWide Thermal Inkjet -tekniikkaa. Painoradan leveys on 1,3 metriä, ja aaltopahvin käsittelyyn on kehitetty innovatiivinen ratkaisu. Koneessa käytetään vesipohjaisia painovärejä. Painettava materiaali voi olla päällystettyä tai päällystämätöntä aaltopahvia, eikä laminointia tarvita.

HP tarjoaa jo kaupallisesti tällä samalla tekniikalla toimivia aaltopahvin pintakartonkia eli laineria painavia mustesuihkupainokoneita. Näihin pre-print koneisiin kuuluvat jättimäinen PageWide T1100S ja kapeampi suuren nopeuden inkjet-painokone T400S.
 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille

Better with Less – Design Challenge -pakkaussuunnittelukilpailun kymmenen finalistityötä esittelevät luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille. Tarve löytää vaihtoehtoja on ilmeinen, sanoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja Ilkka Harju. Työt ovat nyt nähtävillä ja suosikkiaan voi äänestää verkossa.
better-kilpailu-liituaski

Uusimmat uutiset

PREM ja Merkopaino yhdistyvät

PREM (Suomenselän Laminointi Oy) on ostanut Merkopaino Oy:n osake-enemmistön.
prem_pieni

Pakkausinnovaatiot puhuttivat Slushissa

Huhtamäki toi yhdessä teollisuusteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Emerald Venturesin kanssa yhteen pakkausalan, kasvuyritykset, alan asiantuntijat sekä sijoittajat järjestämällä yhteisen työpajan Slushissa.
IMG_6711

Kreppipaperikiriste lavan ympärille

Antalis on lanseerannut paperikiristeen. Paperikuidusta valmistettu Master’in- tuote on monomateriaalia, joten se on lajiteltavissa kartonkikeräykseen.
antalis

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan pakkaus- ja pakkausjäteasetukseen

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan, mutta vasta kevättalvella selviää, minkälainen pakkaus- ja pakkausjäteasetus Euroopan Unioniin saatiin.
Pääkirjoitus