HP aikoo mullistaa aaltopahvin painamista

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2016-11-07
PÄIVITETTY: 2023-01-18


HP:n jättimäinen pakkauspainokone PageWide T1100S on saanut lisää pioneerikäyttäjiä. Metsäyhtiö Georgia Pacific on ensimmäisenä amerikkalaisena yhtiönä tilannut tämän lainerin painamiseen suunnitellun koneen.

Georgia Pacific ottaa koneen käyttöön vuoden 2017 loppuun mennessä. DS Smith osti ensimmäisenä T1100S-koneen, jonka HP lanseerasi vuonna 2015 yhteistyössä KBA:n kanssa. Kone asennettiin toukokuussa 2016. DS Smith on aikaisemmin hankkinut myös HP T400 Simplex Color Inkjet Web -painokoneen.

HP:llä on myös kapeampi suuren nopeuden inkjet-painokone T400S aaltopahvin pintakartongin eli lainerin painamiseen. Sekin perustuu PageWide-tekniikan hyödyntämiseen. Kone lanseerattiin vuonna 2014. Koneen neljäs ostaja on italialainen pakkausyhtiö Ghelfi Ondulati.

HP:n EMEA-alueen aaltopahvimarkkinasegmentin markkinointipäällikkö Luis Christophe myöntää Print&Medialle, että suuritehoinen aaltopahvin painaminen digitaalisesti on vasta lapsenkengissä. HP aikoo kuitenkin muuttaa aaltopahvin painamisen pre-print-markkinoita nopeilla inkjet-digipainokoneillaan. T1100S pääsee jopa 30 000 neliömetrin vauhtiin tunnissa.

”Markkinoiden trendejä ovat lyhyemmät tuotantosarjat, nopeammat läpimenoajat sekä laatikoiden ja display-tuotteiden sekoittuminen valmiiksi tuotteiksi kaupalle”, Christophe sanoo.

HP aikoo muuttaa myös suoraan pahville painamisen post-print-markkinoita PageWide C500 -painokoneellaan, joka lanseerattiin Drupassa. Se tulee soveltumaan Christophen mukaan sekä pienemmille että suuremmille pakkausten valmistajille. Kone on tulossa markkinoille vuonna 2018.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox