HP aikoo mullistaa aaltopahvin painamista

JULKAISTU: 7. marraskuun 2016
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


HP:n jättimäinen pakkauspainokone PageWide T1100S on saanut lisää pioneerikäyttäjiä. Metsäyhtiö Georgia Pacific on ensimmäisenä amerikkalaisena yhtiönä tilannut tämän lainerin painamiseen suunnitellun koneen.

Georgia Pacific ottaa koneen käyttöön vuoden 2017 loppuun mennessä. DS Smith osti ensimmäisenä T1100S-koneen, jonka HP lanseerasi vuonna 2015 yhteistyössä KBA:n kanssa. Kone asennettiin toukokuussa 2016. DS Smith on aikaisemmin hankkinut myös HP T400 Simplex Color Inkjet Web -painokoneen.

HP:llä on myös kapeampi suuren nopeuden inkjet-painokone T400S aaltopahvin pintakartongin eli lainerin painamiseen. Sekin perustuu PageWide-tekniikan hyödyntämiseen. Kone lanseerattiin vuonna 2014. Koneen neljäs ostaja on italialainen pakkausyhtiö Ghelfi Ondulati.

HP:n EMEA-alueen aaltopahvimarkkinasegmentin markkinointipäällikkö Luis Christophe myöntää Print&Medialle, että suuritehoinen aaltopahvin painaminen digitaalisesti on vasta lapsenkengissä. HP aikoo kuitenkin muuttaa aaltopahvin painamisen pre-print-markkinoita nopeilla inkjet-digipainokoneillaan. T1100S pääsee jopa 30 000 neliömetrin vauhtiin tunnissa.

”Markkinoiden trendejä ovat lyhyemmät tuotantosarjat, nopeammat läpimenoajat sekä laatikoiden ja display-tuotteiden sekoittuminen valmiiksi tuotteiksi kaupalle”, Christophe sanoo.

HP aikoo muuttaa myös suoraan pahville painamisen post-print-markkinoita PageWide C500 -painokoneellaan, joka lanseerattiin Drupassa. Se tulee soveltumaan Christophen mukaan sekä pienemmille että suuremmille pakkausten valmistajille. Kone on tulossa markkinoille vuonna 2018.
 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Cabassi laajentaa paperikassien valikoimaa

Valkeakoskelainen paperikassivalmistaja Cabassi Oy on laajentanut tuotantoaan ja investoinut uuteen täysautomaattiseen paperikassikoneeseen. Uusi kone on jo tuotannossa ja ensimmäiset toimitukset asiakkaille on tehty. Investoinnin myötä Cabassi laajentaa kassivalikoimaansa.
Paperikassi_Suomesta_Cabassi_

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)