HKScanin siipikarjanlihan pakkaustoiminnot pois Eurasta?

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2024-01-12
PÄIVITETTY: 2024-01-24
HKScanin Euran pakkauslinja.

HKScan suunnittelee tuotantotoimintansa tehostamista keskittämällä Euran yksikössä nykyisin oleva siipikarjapakkaamotoiminta yhtiön Rauman ja/tai Forssan tuotantoyksiköihin. Suunnitelmaan liittyy toiminnan uudelleenorganisointia, henkilöstön määrän sopeuttamista ja toimintatapojen uudistamista. HKScan tavoittelee tehostamissuunnitelmalla noin miljoonan euron vuotuisia säästöjä vuoden 2024 kolmannelta neljännekseltä alkaen.

HKScan käynnistää suunnitelmaan liittyvät yt-lain mukaiset muutosneuvottelut HKScanin Euran yksikön siipikarjapakkaamossa sekä pakkaustoimintoja mahdollisesti vastaanottavissa Rauman ja Forssan tuotantoyksiköissä. Yhteensä suunniteltuun toimenpiteeseen liittyvien muutosneuvottelujen piirissä Eurassa on 19 henkilöä. Suunnitellut toimenpiteet voivat toteutuessaan johtaa Euran yksikössä olennaisiin muutoksiin työsopimuksissa ja/tai henkilöstömäärän sopeuttamisiin enintään 19 henkilön osalta sekä lisäksi tuotannon siirtoihin liittyviin lomautuksiin.

Tehostamissuunnitelman tavoitteena on keskittää tuoreen lihan pakkaustoimintoja niille paikkakunnille, missä vastaavia pakkaustoimintoja on tälläkin hetkellä. HKScanin Euran yksikössä on tällä hetkellä HKScanin siipikarjapakkaamon lisäksi Mäkitalon Maistuvien ja Kivikylän Kotipalvaamon toimintoja. HKScanin tuotteista esimerkiksi HK- ja Via -pizzat valmistetaan Eurassa.

Jatka lukemista

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

UPM sponsoroi Pentawardsia korostaakseen kestävää muotoilua

UPM laajentaa yhteistyötään kansainvälisen pakkaussuunnitteluyhteisön Pentawardsin kanssa ja ryhtyi sen yhdeksi pääsponsoreista.
pentawards

Uusi paperipakkaus korvaa laminoinnin

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on tiedotteen mukaan paremmin kierrätettävä, eikä sen erityisominaisuuksista ole tingitty.
fazerx

Stora Ensolta uusi vuokapakkaus

Stora Enso esitteli PacTec-messuilla uuden vastuullisen elintarvikkeiden aaltopahvipakkauksen. Ondarove on kuitupohjainen ja helposti kierrätettävä vuokapakkaus, joka säästää materiaalia ja vähentää muovin käyttöä. Siihen voidaan painaa sekä sisä- että ulkopintaan.
stora ensoc

Uusimmat uutiset

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept

Packnews-lehti täyttää 90 vuotta – paluu vuoteen 1977

Packnews-lehti (aiemmin nimeltään nord emballage) täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Se saattaa olla maailman vanhin pakkausalan lehti. Toimitus on viime vuosina selaillut vanhoja lehtiä ja julkaissut niistä parhaita paloja, joista yksi on tässä artikkelissa.
Letpak