HKScan luopuu mustista muovipakkauksista

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-01-29
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Lihateollisuuden yritys HKScan aikoo korvata mustan muovin pakkauksissaan Suomessa ja Ruotsissa 2019 muilla muoveilla tai sopivilla materiaaleilla.

HKScan perustelee luopumispäätöstä sillä, että mustaa muovia on hyvin vaikea kierrättää. Optiset tunnistusjärjestelmät eivät pysty kierrätyslaitoksissa lukemaan mustaa hiilipigmenttia pakkauksissa. Siksi nämä pakkaukset päätyvät usein polttoon kierrätyksen sijasta.

Päätöksestä tiedotti Ruotsin HKScan-yritys. Sen toimitusjohtaja Sofia Hyléen Toresson sanoo mustan muovin korvaamisen olevan tärkeä askel kierrätysmahdollisuuksien parantamista kohti. Yritys etsii myös aktiivisesti pakkausratkaisuja, jotka voivat auttaa ruokahävikin pienentämuisessä.

”Teemme kaikkemme kehittääksemme pakkauksiamme ympäristöystävällisemmiksi ja vastaamaan kuluttajien toivomuksia. Olemme tuoneet markkinoille useita uusia pakkauksia tätä tarkoitusta varten sekä parantaaksemme niiden käytettävyyttä”, Hyléen Toresson sanoo.

HKScan raportoi vuonna 2017 ensimmäisen kerran tuotteissaan käytetyn pakkausmateriaalin määrän. Siitä oli 38 prosenttia uustuvista materiaaleista kuten paperista ja aatopahvista.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept