HK:n Sininen täyttää 60 vuotta

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2023-08-18
PÄIVITETTY: 2023-08-30

Onnea 60-vuotiaalle HK:n Siniselle!

HK blöö, suomalaisten suosikkivihannes… Kuusikymppisellä Sinisellä lenkillä on monta lempinimeä. Ikonisen makkaran historia juontaa juurensa 1950-luvulle, jolloin makkaraa tehtiin käsityönä. Teolliseksi makkaranvalmistus kehittyi, kun HK:n makkaramestari kehitti tavan ruiskuttaa makkaramassaa keinosuoleen. Nimi tuli, kun irtomakkaran kuoreen leimattiin sinisellä elintarvikevärillä sana lenkkimakkara erotuksena punaleimaiseen kiuasmakkaraan, ja kauppiaat alkoivat tilata tuotetta leiman värin mukaan. Siitä lähti Sinisen lenkin tarina, tavaramerkiksi HK Sininen rekisteröitiin vuonna 1980.

Vuodesta 1973 lähtien lenkki on pakattu muoviseen tyhjiöpakkaukseen ja painatus siirrettiin kuoresta pakkauksen päälle. Pakkaus on kokenut historiansa aikana vain kolme varovaista pakkausilmeen uudistusta. Muovikalvoa on ohennettu vuosien aikana ja nykyisin pakkaus myös aukeaa kulmasta vetämällä.

Kansallismakkara viettää juhliaan työn merkeissä, mutta virstanpylvään kunniaksi on lanseerattu uusi Aurajuusto-makuvariantti, josta odotetaan myyntimenestystä.

Jatka lukemista

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

UPM sponsoroi Pentawardsia korostaakseen kestävää muotoilua

UPM laajentaa yhteistyötään kansainvälisen pakkaussuunnitteluyhteisön Pentawardsin kanssa ja ryhtyi sen yhdeksi pääsponsoreista.
pentawards

Uusi paperipakkaus korvaa laminoinnin

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on tiedotteen mukaan paremmin kierrätettävä, eikä sen erityisominaisuuksista ole tingitty.
fazerx

Stora Ensolta uusi vuokapakkaus

Stora Enso esitteli PacTec-messuilla uuden vastuullisen elintarvikkeiden aaltopahvipakkauksen. Ondarove on kuitupohjainen ja helposti kierrätettävä vuokapakkaus, joka säästää materiaalia ja vähentää muovin käyttöä. Siihen voidaan painaa sekä sisä- että ulkopintaan.
stora ensoc

Uusimmat uutiset

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept