Heidelbergin suureksi omistajaksi kiinalaisyhtiö

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-01-27
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Heidelberg on saamassa osakeannin kautta suurimmaksi omistajakseen kiinalaisen viimeistelylaitteita valmistavan Masterwork-yrityksen. Tiivistyvä yhteistyö tähtää kasvuun pakkausmarkkinoilla.

Heidelberg on saksalainen pörssiyhtiö, joka valmistaa painokoneita. Sillä on ollut pitkään myyntiyhteistyötä Masterwork Group -yrityksen kanssa. Heidelbergin pakkausalan viimeistelylaitteet siirtyivät Masterworkille vuonna 2014. Yritysten yhteistyö on tiedotteen mukaan tarkoitus nostaa uudelle tasolle pakkausmarkkinoilla. Tiiviimpi yhteistyö tuotannossa lisää myös tuottavuutta.

Masterworkin on tarkoitus ostaa suunnatun osakeannin kautta lähes 8,5 % Heidelbergin osakkeista, jolloin siitä tulisi suurin osakkeenomistaja. Nyt suurin omistaja on Ferdinand Rüesch, jonka omistusosuus on ollut noin 9 % ja annin jälkeen noin 8 %.

Annin suuruus on lähes 69 miljoonaa euroa. Heidelbergin on tarkoitus käyttää saadut varat digitaalisen muutosprosessinsa kiihdyttämiseen sekä yrityksen rahoitukseen yleensä.

”Anti avaa meille uutta potentiaalia kasvavilla pakkausalan painomarkkinoilla erityisesti Kiinassa, joka on maailman suurin markkina. Odotamme kapasiteettimme käyttöasteen nousevan koko maailmassa ja parantavan paljon tehokkuutta”, sanoo Heidelbergin toimitusjohtaja Rainer Hundsdörfer.

Osakekauppa vaatii vielä viranomaisten hyväksynnän ja toteutunee vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce