Heidelbergin suureksi omistajaksi kiinalaisyhtiö

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-01-27
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Heidelberg on saamassa osakeannin kautta suurimmaksi omistajakseen kiinalaisen viimeistelylaitteita valmistavan Masterwork-yrityksen. Tiivistyvä yhteistyö tähtää kasvuun pakkausmarkkinoilla.

Heidelberg on saksalainen pörssiyhtiö, joka valmistaa painokoneita. Sillä on ollut pitkään myyntiyhteistyötä Masterwork Group -yrityksen kanssa. Heidelbergin pakkausalan viimeistelylaitteet siirtyivät Masterworkille vuonna 2014. Yritysten yhteistyö on tiedotteen mukaan tarkoitus nostaa uudelle tasolle pakkausmarkkinoilla. Tiiviimpi yhteistyö tuotannossa lisää myös tuottavuutta.

Masterworkin on tarkoitus ostaa suunnatun osakeannin kautta lähes 8,5 % Heidelbergin osakkeista, jolloin siitä tulisi suurin osakkeenomistaja. Nyt suurin omistaja on Ferdinand Rüesch, jonka omistusosuus on ollut noin 9 % ja annin jälkeen noin 8 %.

Annin suuruus on lähes 69 miljoonaa euroa. Heidelbergin on tarkoitus käyttää saadut varat digitaalisen muutosprosessinsa kiihdyttämiseen sekä yrityksen rahoitukseen yleensä.

”Anti avaa meille uutta potentiaalia kasvavilla pakkausalan painomarkkinoilla erityisesti Kiinassa, joka on maailman suurin markkina. Odotamme kapasiteettimme käyttöasteen nousevan koko maailmassa ja parantavan paljon tehokkuutta”, sanoo Heidelbergin toimitusjohtaja Rainer Hundsdörfer.

Osakekauppa vaatii vielä viranomaisten hyväksynnän ja toteutunee vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana.

 

 

 

Jatka lukemista

Orapacille Pohjoismaiden ensimmäinen uuden sarjan KBA-stanssauskone

Oravaisen tehtaille asennettiin marraskuussa harvinaislaatuinen stanssauskone. Se pystyy käsittelemään käyriä aaltopahviarkkeja paremmin kuin edeltäjänsä.
20241009_120639

Suomalaiskeksintö: pakkauspaperin biomuovikalvo kestää rasvan ja hapen

Suomalainen metsä- ja paperiyhtiö UPM on kehittänyt yhdessä yhdysvaltalaisen Eastmanin kanssa uuden pakkauspaperin elintarvikkeille. Materiaaliin on lisätty rasvan- ja hapenkestävä kalvo, joka on valmistettu selluloosapohjaisesta biomuovista. Näin kertoo Pohjoismaiden biomuoviyhdistys (Nordisk Bioplastförening) verkkosivuillaan.
upm-biobarrier-toppx

VTT aikoo jalostaa metsäteollisuuden päästöt kierrätysmuoviksi

VTT avasi talteenotettua hiilidioksidia hyödyntävän pilottilaitoksen, jonka tavoitteena on jalostaa metsäteollisuuden päästöt pitkäikäiseksi, kierrätettäväksi muoviksi.
vtt

Flexican edustamat fleksopainon kulutustuotteet siirtyvät Marvacolle

Flexica Oy:n edustamat fleksopainon kulutustuotteet siirtyvät Marvaco Oy:lle 1.10.2024 alkaen Suomessa. Sopimukseen kuuluu Agergaard GmbH:n, Polymount BV:n, Polywest GmbH:n, Sandon Global Ltd:n, Swedev AB:n ja SWG GmbH:n tuotteita.
Flexica

Uusimmat uutiset

United Bankersin metsärahasto ostaa FiberLeanin

Suomalainen United Bankersin rahasto Forest Industry Green Growth Fund (UB FIGG) on ostanut kaikki FiberLean Technologies Ltd:n osakkeet. FiberLean valmistaa laitteita mikrofibrilloidun selluloosan (MFC) tuotantoon, mikä tarkoittaa paperimassalle uusia ominaisuuksia.
David-Walker

Graafikkoyhdistyksen barometri: markkinat näyttävät synkiltä

Grafiska Företagenin (Graafisen alan yrittäjät) toimitusjohtaja Eva Glückman oli yksi Ruotsin Kartonkiyhdistyksen hiljattain pidetyn vuosikokouksen puhujista. Hän kertoi, mitä mieltä jäsenyritykset olivat taloussuhdanteista ja katsovatko he tulevaisuuteen positiivisin vai negatiivisin odotuksin.
Evax

Lääkepullojen valmistuksessa käytetään ensimmäistä kertaa biopohjaista PET-muovia

Suomalainen UPM Biochemicals on solminut kahden muun yrityksen kanssa kumppanuuden, jonka tavoitteena on tuottaa maailman ensimmäiset osittain puupohjaisesta PET-muovista valmistetut lääkepullot. Näin kertoi Nordisk Bioplastförening verkkosivuillaan.
upm-biopet-topp-2x

Uusien muovinkierrätysyritysten vauhti hiipuu Euroopassa

Plastics Recyclers Europe  -organisaatio (Muovin kierrättäjät Eurooppa) esittelee lukuja, jotka osoittavat muovinkierrätyksen kasvun hidastumista Euroopassa. Vaikka voisi luulla, että ala kehittyy jatkuvasti, ongelmia on noussut esiin.
Foto: Peter Holgersson AB