GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

Teksti:Terhi Varonen
JULKAISTU: 2024-02-20
PÄIVITETTY: 2024-03-06

EU:n vaatimukset pakkausten uudelleenkäytölle kasvavat lähitulevaisuudessa. Jotta uudelleenkäytettävien pakkausten kiertokulku voidaan jäljittää ja siten myös raportoida viranomaisille, tulee niiden olla tunnistettavissa. GS1:n tarjoaa ratkaisuksi kehittämäänsä globaalia GRAI-tunnistetta, joka ei sido yrityksiä tiettyihin järjestelmätoimittajiin tai pakkausvalmistajiin.

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia. Se on globaalisti yksilöivä tunnistenumero, joka on yhteentoimiva eri pakkausvalmistajien välillä, ja jota voidaan hyödyntää eri järjestelmissä sekä näiden välisessä tiedonvaihdossa.

Jotta uudelleenkäytettävien pakkausten tunnistaminen niiden kierron eri vaiheissa sujuu ja oikea tieto saadaan yhdistettyä oikeisiin pakkauksiin, tulee GS1:n mukaan yksilöivien tunnistenumeroiden hallinnassa huomioida tietyt perusperiaatteet, kuten pakkaustyyppi, pakkauksen taarapaino sekä panttisumma.

Lisätietoa GRAI-tunnisteesta GS1:n sivuilta

Jatka lukemista

Uusi paperipakkaus korvaa laminoinnin

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on tiedotteen mukaan paremmin kierrätettävä, eikä sen erityisominaisuuksista ole tingitty.
fazerx

Stora Ensolta uusi vuokapakkaus

Stora Enso esitteli PacTec-messuilla uuden vastuullisen elintarvikkeiden aaltopahvipakkauksen. Ondarove on kuitupohjainen ja helposti kierrätettävä vuokapakkaus, joka säästää materiaalia ja vähentää muovin käyttöä. Siihen voidaan painaa sekä sisä- että ulkopintaan.
stora ensoc

Messuille 13. - 14.3.2024!

PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 tuo pakkaus-, elintarvike- ja muovialan yritykset, ammattilaiset ja vaikuttajat yhteen Helsingin Messukeskukseen 13.–14.3.2024.
Pactec

UPM käynnistää muutosneuvottelut lomautuksista

UPM Pulp, UPM Timber ja UPM Communication Papers käynnistävät muutosneuvottelut mahdollisista lomautuksista. Muutosneuvottelut mahdollisista lomautuksista koskevat UPM:n kaikkia suomalaisia sellutehtaita, sahoja ja painopaperitehtaita. Lomautukset kosekevat eri toimipisteissä yhteensä noin 2260 henkilöä.
IMG_0261

Uusimmat uutiset

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli