Gallus helpottaa etikettien viimeistelyä

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-09-24
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Heidelberg-konserniin kuuluva Gallus esitteli Labelexpo Europe –messuilla uuusia ratkaisuja etikettien viimeistelyyn suoraan digitaalisella tuotantolinjalla. Tällä tavalla voidaan yhtiön mukaan nopeuttaa tuotantoa ja vähentää paperin kulutusta.

Gallus esitteli digitaaliseen Labelfire 340 –painokoneeseen liitetyn in-line pyörivän silkkipainoyksikon. Se voidaan sijoittaa painoprosessissa eteen tai taakse, mikä lisää tuotantomahdollisuuksia.

Labelfiressa on myos in-line stanssi ja etikettejä sadaan näin linjalta valmiina yhdellä ajolla.  Painamisessa käytetään Fujifilmin Samba-inkjet-tulostuspäitä. Niiden avulla saadaan aikaan offset-tasoinen 1 200 dpi:n resoluutio.

Gallus esitteli myos prototyyppinä digitaalisen in-line-päällystysyksikon (Digital Embellishment Unit). Sen avulla voidaan lisätä etiketteihin spottilakkaa mattana, kiiltävänä ja kerroksina. Yksikkoa tullaan tarjoamaan Labelfire, ECS 340 ja Labelmaster-malleihin.

Galluksen lippulaivakone Labelmaster esiteltiin messuilla täydennettynä uusilla yksikoillä. Täysin modulaarisesti rakennettu nopea etikkettikone voidaan nyt varustaa uudelleen suunnitellulla fleksopainoyksikollä ja ja uudella silkkipainoyksiköllä. Galluksen mukaan vuonna 2016 esitelty hybridi painokone täyttää joustavasti koottavilla tuotantolinjoilla lähes kaikki painajien toiveet etikettien painamisessa ja viimeistelyssä.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept