Foodwestille uusi ruokatehdas Seinäjoelle

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2018-10-23
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Foodwest investoi reilut neljä miljoonaa euroa uuteen toimitilaa ja koetehtaaseen Seinäjoella. Uusi tehdas on tarkoitus ottaa käyttöön lokakuussa.

Foodwest Oy on elintarvikkeiden kehittäjä ja sopimusvalmistaja. Yrityksen tehtaalla pääsevät pienetkin valmistajat testaamaan tuotteiden valmistamista ja pakkaamista. Tehtaalla valmistetaan pääasiassa erilaisia nestemäisiä tuotteita. Tehtaalla voidaan valmistaa myös luomutuotteita ja alkoholituotteita.

Toimitusjohtaja Karri Kunnas kertoo, että uuden toimitilan rakentaminen on ehdoton edellytys uudelle kasvulle. Viime vuosien aikana Foodwestin yhteistyökumppaneiksi on tullut lukuisia mielenkiintoisia toimijoita, joista viimeisin on S-ryhmä. Meneillään on ”Suomalaisen Menestysreseptin” metsästys, joka saa aikaan lisää vipinää Foodwestissa.

”On uskallettava ottaa rohkeita harppauksia silloin, kun on oikea aika. Määrätietoisella työllä ja rohkeilla avauksilla on mahdollista kasvattaa osaamisen pääomaa ruokabisneksessä, jossa suomalainen osaaminen kiinnostaa myös kansainvälisiä toimijoita”, Kunnas toteaa.

”Tavoitteemme on kehittää Ruokaprovinssia eteenpäin ja nostaa alue elintarvikekeskustelun keskipisteeksi”, selittää Kunnas hankkeen merkitystä alueelle.

Rakennusprojekti on valmis syyskuussa 2019, ja muutto uusiin noin 1 700 neliön toimitiloihin tapahtuu kuukautta myöhemmin lokakuussa.

Foodwestin liikevaihto oli lähes 2 miljoonaa euroa vuonna 2017. Vakituisessa työsuhteessa on noin 30 henkilöä.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept

Packnews-lehti täyttää 90 vuotta – paluu vuoteen 1977

Packnews-lehti (aiemmin nimeltään nord emballage) täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Se saattaa olla maailman vanhin pakkausalan lehti. Toimitus on viime vuosina selaillut vanhoja lehtiä ja julkaissut niistä parhaita paloja, joista yksi on tässä artikkelissa.
Letpak