Fazerin käärittyjen konvehtien muovikäärettä ohennetaan

Teksti:Terhi Varonen
JULKAISTU: 2023-11-21
PÄIVITETTY: 2023-12-06

Fazerin käärityt konvehdit kääritään vuoden 2023 lopusta alkaen aikaisempaa ohuempaan muoviin. Muutos vähentää merkittävästi yhtiön makeistuotannossaan käyttämän muovin määrää.

Yhtiö aloittaa vuoden 2023 lopussa pakkausmateriaalien muutostyön, mikä vaikuttaa merkittävästi muovin käyttöön makeispakkauksissa. Fazerin suositut käärityt konvehdit –  Karl Fazer, Geisha, Fazermint ja Dumle – tullaan jatkossa pakkaamaan ohuempaan muovikääreeseen. Muutos ei vaikuta konvehtien ulkonäköön, tuntumaan eikä laatuun, mutta sen myötä muovia säästyy jopa 40 000 kg vuodessa.

Fazer Makeisten pakkauskehityksestä ja -teknologiasta vastaavan johtajan Katja Santalan mukaan muutos vaikuttaa tuotteiden lisäksi myös moniin markkinoihin, mukaan lukien Fazerin kasvava Travel Retail -liiketoiminta, koska käärityt konvehdit ovat Fazerille suuri ja kansainvälinen kategoria.

Uudentyyppiseen pakkausmateriaaliin käärityt tuotteet tulevat kauppojen hyllyille vuoden 2023 lopulla. Ensimmäinen pakkausmateriaalin vaihdon läpikäyvä konvehtituote on Fazermint, ja sitä seuraa pian Geisha.

Jatka lukemista

Packnews tarjoaa sinulle ilmaisen sisäänpääsyn Fachpack 2024 -messuille

Tänä syksynä Packnews tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn Fachpack-messuille Nürnbergiin.
Messegeschehen / Fair activities in general

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

UPM sponsoroi Pentawardsia korostaakseen kestävää muotoilua

UPM laajentaa yhteistyötään kansainvälisen pakkaussuunnitteluyhteisön Pentawardsin kanssa ja ryhtyi sen yhdeksi pääsponsoreista.
pentawards

Uusi paperipakkaus korvaa laminoinnin

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on tiedotteen mukaan paremmin kierrätettävä, eikä sen erityisominaisuuksista ole tingitty.
fazerx

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB