Fazer on tuomassa markkinoille Sulapacin pakkausratkaisuun perustuvia pakkauksia. Ensimmäisenä lanseerataan makeisten lahjapakkaus jouluna 2018.
Fazer ja Sulapac Oy käynnistävät yhteistyön, jonka tavoitteena on tutkia, kehittää ja testata muovittomia, biohajoavia pakkausratkaisuja elintarviketuotteille. Toukokuussa käynnistyvä yhteistyö tukee tiedotteen mukaan Fazerin strategiaa ja tavoitetta kehittyä moderniksi ja vastuulliseksi ruokayhtiöksi. Tähän liittyy olennaisesti myös muovin käytön vähentäminen uusien innovaatioiden avulla.
”Fazer osallistuu aktiivisesti keskusteluun pakkausjätteen kierrättämisestä ja uusiokäytöstä, sekä kokonaan uudenlaisten ekologisten pakkausratkaisujen kehittämiseen,” kertoo Fazerin yritysvastuujohtaja Nina Elomaa.
Alkavan yhteistyön myötä Fazer tukee Sulapacin elintarvikepakkauksien tutkimusta ja kehitystä.
”Fazerilla on tarjota mielenkiintoisille startupeille vahvaa kuluttaja- ja elintarvikeosaamista. Yrittäjyys on luonnollinen osa Fazeria, olemmehan mekin skaalautuneet 126 vuoden aikana yhden pienyrittäjän innovatiivisesta liikeideasta Itämeren alueen johtavaksi ruoan ja ruokapalvelujen tuottajaksi,” kertoo Fazerin tutkimus- ja innovaatioyksikkö Fazer Labin johtaja Päivi Juolahti.
Sulapacin pakkausinnovaatio mahdollistaa monenlaiset design-ratkaisut ja huippumuotoilun. Fazerin ja Sulapacin tavoitteena onkin luoda myös premium-tuotteille lahjapakkauksia, joissa yhdistyvät kestävä kehitys ja vivahdus luksusta.