Fazer Aito-brändi uudistuu

Teksti:Terhi Varonen
JULKAISTU: 2023-05-11
PÄIVITETTY: 2023-05-24

Fazer Aito-kauratuotevalikoiman brändi uudistuu. Muutoksista näkyvin on uusi pakkausdesign, jossa Fazerin mukaan yhdistyvät vihreät lehdet ja kauran vihneet. Sama visuaalinen ilme otetaan käyttöön kaikissa Fazer Aito -tuotteissa. Uudistus näkyy paitsi pakkausten designissa myös tuotteiden resepteissä ja tuotevalikoiman laajuudessa. Kasvipohjaisten tuotteiden osuus Fazerin valikoimasta on 48 %, ja nyt yhtiö tähtää  kasvipohjaisen tuotevalikoimansa ja markkinaosuutensa kasvattamiseen.

Tuotteet valmistetaan Fazerin Korian tehtaalla suomalaisesta kaurasta. Kaurapohjaisten tuotteiden saatavuus laajenee myös Suomen ulkopuolelle, kun niitä aletaan viedä myös Ruotsiin, Saksaan ja Puolaan.

Visuaalisen uudistuksen lisäksi tuotteiden reseptiikkaa on kehitetty vastaamaan kuluttajien toiveita, ja tuoteperheeseen tulee myös uusia tuotteita.

Fazer Aito Barista Kaurajuoman resepti on uudistettu aiempaa vähemmän makeaksi. Tuote on saatavilla 1 litran ja 2,5 desilitran pakkauksissa. Juoma on vegaaninen ja gluteeniton, ja sillä on Hyvää Suomesta -merkki. Pakkaus on valmistettu 87 % kasvipohjaisesta materiaalista. Vuonna 2021 tehdyn pakkausuudistuksen myötä Fazer Aito Kaurajuoma ja Fazer Aito Kaurajuoma Barista -pakkauksien hiilijalanjälki pieneni Fazerin tiedotteen mukaan  21 % edellisiin pakkauksiin verrattuna.

Fazer Aito -tuotevalikoima laajenee erityisesti kahvin pariksi luoduilla Barista-kaurajuomilla, Fazer Aito Täyteläinen Barista Kaurajuomalla sekä  Fazer Aito Vanilla Barista Kaurajuomalla. Molemmat uudet Barista-kaurajuomat on pakattu kätevään 5 desilitran korkilliseen pakkaukseen, ja niillä on Hyvää Suomesta -merkki.

Lisäksi Fazer Aito -ruuanlaittotuotteiden valikoimaan on lisätty  vegaaninen ja gluteeniton Fazer Aito Kauraruoka Tomaatti & Basilika, joka on pakattu 2,5 desilitran korkilliseen pakkaukseen.

Jatka lukemista

Uusi paperipakkaus korvaa laminoinnin

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on tiedotteen mukaan paremmin kierrätettävä, eikä sen erityisominaisuuksista ole tingitty.
fazerx

Stora Ensolta uusi vuokapakkaus

Stora Enso esitteli PacTec-messuilla uuden vastuullisen elintarvikkeiden aaltopahvipakkauksen. Ondarove on kuitupohjainen ja helposti kierrätettävä vuokapakkaus, joka säästää materiaalia ja vähentää muovin käyttöä. Siihen voidaan painaa sekä sisä- että ulkopintaan.
stora ensoc

Messuille 13. - 14.3.2024!

PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 tuo pakkaus-, elintarvike- ja muovialan yritykset, ammattilaiset ja vaikuttajat yhteen Helsingin Messukeskukseen 13.–14.3.2024.
Pactec

UPM käynnistää muutosneuvottelut lomautuksista

UPM Pulp, UPM Timber ja UPM Communication Papers käynnistävät muutosneuvottelut mahdollisista lomautuksista. Muutosneuvottelut mahdollisista lomautuksista koskevat UPM:n kaikkia suomalaisia sellutehtaita, sahoja ja painopaperitehtaita. Lomautukset kosekevat eri toimipisteissä yhteensä noin 2260 henkilöä.
IMG_0261

Uusimmat uutiset

Drupa alkaa pian – tässä on kuusi trendiä, joita kannattaa pitää silmällä

Kahdeksan vuoden tauon jälkeen pääsemme jälleen Drupa-messuille ja näemme, mitä toimittajat uskovat meidän tarvitsevan. Tästä löydät kuusi trendiä, joita kannattaa seurata messuhalleissa.
drupa24_12x

Pakkausautomaatio säästää monella tavalla verkkokaupassa

Suomalainen logistiikkayhtiö Inex Partners Oy on tehnyt yhteistyötä SEE:n (aiemmin Sealed Air) kanssa kehittääkseen pakkausautomaatiota.
SEE-I-Pack

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx