Etikettien tuotantoon ilmaisia työkaluja

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2016-12-20
PÄIVITETTY: 2023-01-18

Itsekiinnittyvien etikettien tilauksissa ja tuotannossa on syytä käyttää alan uutta standardia virheiden välttämiseksi. Nyt muistilista tilauksessa tarvittavista määrittelyistä on saatavissa ilmaiseksi PDF-dokumenttina.

Muistilista ja etikettimateriaalien ominaisuuksien lista löytyvät ISO:n verkkosivuilta osoitteesta http://standards.iso.org/iso/18614

– Nämä dokumentit ovat yhdessä tarkkaan harkittu ja relevantti määrittely, jossa yhdistyvät brändien omistajien sovelluskohtaiset tarpeet ja alan toimijoiden tietämys. Määrittelystä löytyvät ammattimaisessa toiminnassa tarvittavat parametrit, jotka kattavat toiminnan kaikilla tasoilla materiaaleista loppukäyttöön asti, sanoo Finat-järjestön toimitusjohtaja Jules Lejeune.

Finat edustaa maailmanlaajuisesti itsekiinnittyvien etikettien tuottajia. Järjestöön kuuluu yli 500 jäsentä yli 50 maasta.

Keväällä 2016 julkaistu ISO-standardi helpottaa itsekiinnittyvien etikettien tilaamista. Standardi määrittelee etikettien vaadittavat tekniset ominaisuudet käyttötarkoituksen mukaan. Itsekiinnittyvät etiketit ovat käytetyin tuote etikettimarkkinoilla. Standardoinnin tarve on ollut suuri, ja standardia ovat olleet kehittämässä mm. Ericsson ja Ikea.

Koko standardi löytyy SFS:n verkkokaupasta englannin kielellä tällä nimellä: ISO/TS 18614:2016 Packaging – Label material – Required information for ordering and specifying self-adhesive labels.

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox