Etikettien digipainatus 10 % markkinasta

JULKAISTU: 2017-09-19
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Digitaalisesti painettujen etikettien osuus markkinoiden arvosta on vasta 9,7 % Euroopassa Finatin tuoreen tutkimuksen mukaan. Se osoittaa kuitenkin jo tekniikan tulleen hyväksytyksi. Etikettien käyttäjät haluavat hyödyntää digitekniikkaa yhä enemmän.

Euroopan etikettimarkkinat ovat Finatin mukaan arvoltaan yli 16 miljardia euroa. Siitä vajaa 10 prosenttia ei ole vielä kovin paljon, mutta kuitenkin prosentin enemmän kuin koko maailmassa. Finatin Digital Label Market Study -tutkimus kertoo alan nykytilanteesta, odotetusta kasvusta vuoteen 2022 mennessä ja tuotannon trendeistä.

Etikettejä käyttävät brändit eivät tutkimuksen mukaan yleisesti vaadi määrättyä painotekniikkaa, digitaalista tai perinteistä, eivätkä tee eroa tooneripohjaisen tai mustesuihkupainamisen välillä. Brändit vaativat kuitenkin yhä enemmän sitä, että etikettien toimittajalla on tarjottavana digitaalista tekniikkaa.

Tooneritekniikkaan perustuva painaminen on nyt vahvoilla, sillä Euroopassa käytössä olevista 2 000:sta digikoneesta 76 % on toonerikoneita ja 24 % mustesuihku- tai hybridikoneita. Mustesuihkukoneiden määrän odotetaan kuitenkin kasvavan nopeammin kuin toonerikoneiden.

Digikoneiden käyttäjät kertoivat, että suurimmat haasteet tuotannossa ovat laitteiden kustannukset, huolloista johtuvat tuotantokatkot ja koneiden vajaakäyttöaste töiden määrän takia.

Finat on kansainvälinen etikettiteollisuuden järjestö.
 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille

Better with Less – Design Challenge -pakkaussuunnittelukilpailun kymmenen finalistityötä esittelevät luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille. Tarve löytää vaihtoehtoja on ilmeinen, sanoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja Ilkka Harju. Työt ovat nyt nähtävillä ja suosikkiaan voi äänestää verkossa.
better-kilpailu-liituaski

Uusimmat uutiset

PREM ja Merkopaino yhdistyvät

PREM (Suomenselän Laminointi Oy) on ostanut Merkopaino Oy:n osake-enemmistön.
prem_pieni

Pakkausinnovaatiot puhuttivat Slushissa

Huhtamäki toi yhdessä teollisuusteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Emerald Venturesin kanssa yhteen pakkausalan, kasvuyritykset, alan asiantuntijat sekä sijoittajat järjestämällä yhteisen työpajan Slushissa.
IMG_6711

Kreppipaperikiriste lavan ympärille

Antalis on lanseerannut paperikiristeen. Paperikuidusta valmistettu Master’in- tuote on monomateriaalia, joten se on lajiteltavissa kartonkikeräykseen.
antalis

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan pakkaus- ja pakkausjäteasetukseen

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan, mutta vasta kevättalvella selviää, minkälainen pakkaus- ja pakkausjäteasetus Euroopan Unioniin saatiin.
Pääkirjoitus