Etikettien digipainatus 10 % markkinasta

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-09-19
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Digitaalisesti painettujen etikettien osuus markkinoiden arvosta on vasta 9,7 % Euroopassa Finatin tuoreen tutkimuksen mukaan. Se osoittaa kuitenkin jo tekniikan tulleen hyväksytyksi. Etikettien käyttäjät haluavat hyödyntää digitekniikkaa yhä enemmän.

Euroopan etikettimarkkinat ovat Finatin mukaan arvoltaan yli 16 miljardia euroa. Siitä vajaa 10 prosenttia ei ole vielä kovin paljon, mutta kuitenkin prosentin enemmän kuin koko maailmassa. Finatin Digital Label Market Study -tutkimus kertoo alan nykytilanteesta, odotetusta kasvusta vuoteen 2022 mennessä ja tuotannon trendeistä.

Etikettejä käyttävät brändit eivät tutkimuksen mukaan yleisesti vaadi määrättyä painotekniikkaa, digitaalista tai perinteistä, eivätkä tee eroa tooneripohjaisen tai mustesuihkupainamisen välillä. Brändit vaativat kuitenkin yhä enemmän sitä, että etikettien toimittajalla on tarjottavana digitaalista tekniikkaa.

Tooneritekniikkaan perustuva painaminen on nyt vahvoilla, sillä Euroopassa käytössä olevista 2 000:sta digikoneesta 76 % on toonerikoneita ja 24 % mustesuihku- tai hybridikoneita. Mustesuihkukoneiden määrän odotetaan kuitenkin kasvavan nopeammin kuin toonerikoneiden.

Digikoneiden käyttäjät kertoivat, että suurimmat haasteet tuotannossa ovat laitteiden kustannukset, huolloista johtuvat tuotantokatkot ja koneiden vajaakäyttöaste töiden määrän takia.

Finat on kansainvälinen etikettiteollisuuden järjestö.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox