Etiketeistä tietoa kirjasta ja verkkopalveluista

JULKAISTU: 10. lokakuun 2016
PÄIVITETTY: 18. tammikuun

Etikettien suunnitteluun ja tilaamiseen saa neuvoja uudesta ruotsalaisesta opaskirjasta sekä etikettimateriaalien toimittajien verkkosivuilta.

Suomenkielistä etikettiopasta ei ole toimituksen tiedossa, mutta ruotsin kielellä on juuri ilmestynyt ”Handbok i Etikett”. Sen ovat julkaisseet yhdessä Ruotsin Grafiska Företagen -toimialaliitto sekä pakkausalan aikakauslehti nord emballage. Kirjan kerrotaan auttavan tekemään oikeita valintoja etikettien ostamisessa.

Kirja on kokonaan uusi versio vuonna 2003 ilmestyneestä kirjasta. Uudessa kirjassa on 88 sivua. Opaskirja selvittää alan tekniikkaa sekä käsitteitä ja tarjoaa käytännön ohjeita myös etikettien suunnittelijoille. Kirja sisältää myös suunnittelijoiden ja ostajien haastatteluja. Kirja esiteltiin Empack-messuilla Kistassa lokakuussa.

Kirjaa voivat tilata ilmaiseksi Ruotsin Etikettgruppen-jäsenet. Kirjaa voi myös tilata osoitteesta http://boken.packnews.se/

Etikettien ostajille ja suunnittelijoille on tärkeää tietoa myös itsekiinnittyvien etikettien uudessa ISO-standardissa. Se on saatavilla ruotsiksi SIS-standardisoimisliiton sivuilta ja englanniksi Suomen SFS:n sivuilta.

Paljon tietoa etiketeistä saa myös Raflatacin suunnittelijoille suunnatusta palvelusta www.prolabelstudio.com sekä Avery Dennisonin sivuilta www.label.averydennison.com

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Cabassi laajentaa paperikassien valikoimaa

Valkeakoskelainen paperikassivalmistaja Cabassi Oy on laajentanut tuotantoaan ja investoinut uuteen täysautomaattiseen paperikassikoneeseen. Uusi kone on jo tuotannossa ja ensimmäiset toimitukset asiakkaille on tehty. Investoinnin myötä Cabassi laajentaa kassivalikoimaansa.
Paperikassi_Suomesta_Cabassi_

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi