EPS-teollisuus reagoi Ikean pakkausratkaisuun

JULKAISTU: 22. tammikuun 2017
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Euroopan EPS-teollisuuden järjestö EPS-IA moittii Ikeaa sen ratkaisusta korvata EPS-muovit litteiden pakkauslaatikoiden täytteenä kuitupohjaisilla täytteillä.

Ikean toimitusjohtaja Peter Agnefjäll kertoi joulukuussa yhtiön ympäristöasioita käsittelevässä tiedotteessa, että yhtiö korvaa litteissä pakkauksissaan EPS-muovin täysin kierrätettävillä kuitupohjaisilla materiaaleilla. Ikea tiedotti jo aiemmin maaliskuussa 2016, että se tutkii EcoCradle-pakkausmateriaalia vaihtoehtona EPS:llä. Kyseessä on myselliini-sienirihmastoon ja maatalouden tähteisiin ohjautuva materiaali.

EPS-IA sanoo, että järjestö ja sen USA:n sisarjärjestö yrittivät olla yhteydessä Ikeaan tämän tiedotteen jälkeen, mutta Ikea ei vastannut yhteydenottoihin. Järjestön mukaan monet suuryhtiöt ovat tehneet samanlaisia lupauksia, mutta EcoCradle ei ole osoittautunut toimivaksi EPS:n korvaajaksi.

Järjestön mukaan Ikea ei kerro, kuinka suurta määrää korvattava EPS on konsernin koko pakkausmateriaalin määrästä, eikä mitä ympäristön kannalta parempaa kuitumateriaalien käyttö merkitsee.
 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Cabassi laajentaa paperikassien valikoimaa

Valkeakoskelainen paperikassivalmistaja Cabassi Oy on laajentanut tuotantoaan ja investoinut uuteen täysautomaattiseen paperikassikoneeseen. Uusi kone on jo tuotannossa ja ensimmäiset toimitukset asiakkaille on tehty. Investoinnin myötä Cabassi laajentaa kassivalikoimaansa.
Paperikassi_Suomesta_Cabassi_

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi