Ensimmäinen Primefire pakkauspainajalle

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-02-14
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Saksalainen pakkauspainaja Multi Packaging Solutions on Heidelbergin ja Fufifilmin kehittämän Primefire 106 -digipainokoneen pilottikäyttäjä. MPS on ottanut tämän B1-koon koneen käyttöön Obersulmin painotalossa.

Heidelberg esitteli 70 x 100 -formaatilla toimivan koneen Drupa-messuilla keväällä 2016. Koneessa käytetään Fujifilmin seitsemän värin vesipohjaista mustesuihkutekniikkaa. Väriavaruus kattaa 95 prosenttia Pantone-väreistä.

MPS on erikoistunut valmistamaan pakkausratkaisuja kauneuden ja terveydenhoidon, elintarviketeollisuuden ja lääketeollisuuden brändeille. MPS aikoo laajentaa huomattavasti digitaalista pakkauspainamistaan.

MPS on samanaikaisesti investoinut ensimmäisenä maailmassa 18 yksikköä käsittävään Heidelberg Speedmaster XL 106 -pakkauspainokoneeseen. Se asennetaan Britanniaan Kilbrideen. B1-koon offsetpainokoneessa on 11 painoyksikköä, kolme päällystysyksikköä, neljä kuivatusyksikköä ja inline-kylmäfoliointiyksikkö.

Amerikkalainen WestRock-yhtiö on ilmoittanut ostavansa MPS:n 2,3 miljardilla dollarilla. Kaupan odotetaan toteutuvan kesäkuuhun mennessä.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB