Ensimmäinen Primefire pakkauspainajalle

Teksti:Redaktionen
JULKAISTU: 2017-02-14
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Saksalainen pakkauspainaja Multi Packaging Solutions on Heidelbergin ja Fufifilmin kehittämän Primefire 106 -digipainokoneen pilottikäyttäjä. MPS on ottanut tämän B1-koon koneen käyttöön Obersulmin painotalossa.

Heidelberg esitteli 70 x 100 -formaatilla toimivan koneen Drupa-messuilla keväällä 2016. Koneessa käytetään Fujifilmin seitsemän värin vesipohjaista mustesuihkutekniikkaa. Väriavaruus kattaa 95 prosenttia Pantone-väreistä.

MPS on erikoistunut valmistamaan pakkausratkaisuja kauneuden ja terveydenhoidon, elintarviketeollisuuden ja lääketeollisuuden brändeille. MPS aikoo laajentaa huomattavasti digitaalista pakkauspainamistaan.

MPS on samanaikaisesti investoinut ensimmäisenä maailmassa 18 yksikköä käsittävään Heidelberg Speedmaster XL 106 -pakkauspainokoneeseen. Se asennetaan Britanniaan Kilbrideen. B1-koon offsetpainokoneessa on 11 painoyksikköä, kolme päällystysyksikköä, neljä kuivatusyksikköä ja inline-kylmäfoliointiyksikkö.

Amerikkalainen WestRock-yhtiö on ilmoittanut ostavansa MPS:n 2,3 miljardilla dollarilla. Kaupan odotetaan toteutuvan kesäkuuhun mennessä.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli