Emballator ostaa Europak Oy:n

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2023-06-30
PÄIVITETTY: 2023-08-09
Emballator Mellerudin toimitusjohtaja Joakim Johannesson ja Europakin toimitusjohtaja Harri Laaksonen.

Pakkausratkaisuja tarjoava ruotsalainen Emballator Group Ab ostaa suomalaisen pakkausvalmistajan Europak Oy:n koko osakekannan. Kaupan toteutuminen edellyttää tiettyjen tavanomaisten ehtojen täyttymistä, jonka odotetaan tapahtuvan 1.9.2023.

Vuonna 1980 perustettu, Espoon Juvanmalmilla toimiva Europak valmistaa puhallettuja muovipakkauksia, pääasiassa kanistereita. Myyjinä ovat sijoitusyhtiö Korpi Capital Oy ja toimitusjohtaja Harri Laaksonen. Yrityskaupalla vahvistetaan Emballatorin asemaa Suomessa ja Baltiassa.

Jatkossa Europak tekee tiivistä yhteistyötä Emballatorin Mellerudin yksikön kanssa, jolla on samankaltaisia ja täydentäviä tuotteita. Europak Oy:n vuotuinen liikevaihto on hieman yli kahdeksan miljoonaa euroa ja yrityksellä on 18 työntekijää. Toimitusjohtaja Harri Laaksonen sekä avainhenkilöt jatkavat yrityksessä.

Emballator-konserni tarjoaa pakkausratkaisuja maaleille, kemikaaleille, lääkkeille, elintarvikkeille, kauneudenhoitoalle ja henkilökohtaiselle hygienialle. Konsernilla on noin 900 työntekijää ja noin 2500 miljoonan Ruotsin kruunun vuotuinen liikevaihto ja sillä on yhdeksän tuotantoyksikköä Ruotsissa, Suomessa ja Iso-Britanniassa.

Jatka lukemista

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

UPM sponsoroi Pentawardsia korostaakseen kestävää muotoilua

UPM laajentaa yhteistyötään kansainvälisen pakkaussuunnitteluyhteisön Pentawardsin kanssa ja ryhtyi sen yhdeksi pääsponsoreista.
pentawards

Uusi paperipakkaus korvaa laminoinnin

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on tiedotteen mukaan paremmin kierrätettävä, eikä sen erityisominaisuuksista ole tingitty.
fazerx

Stora Ensolta uusi vuokapakkaus

Stora Enso esitteli PacTec-messuilla uuden vastuullisen elintarvikkeiden aaltopahvipakkauksen. Ondarove on kuitupohjainen ja helposti kierrätettävä vuokapakkaus, joka säästää materiaalia ja vähentää muovin käyttöä. Siihen voidaan painaa sekä sisä- että ulkopintaan.
stora ensoc

Uusimmat uutiset

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak