Eltete lisää tuotantoa Saksassa ja Suomessa

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2016-08-28
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Eltete laajentaa erityisesti kuljetuspakkausten tuotantoaan Saksan ja Loviisan tehtaillaan. Kartongista valmistetuilla pakkauksilla on kysyntää autoteollisuudessa.

Eltete on kehittänyt itseliimautuvan lavapalkin hot-meltin kiinnittyvyyttä. Palkki voidaan kiinnittää melkein mihin tahansa tuotteeseen ja sillä voidaan korvata puuta. Tänä vuonna mm. BMW on aloittanut Elteten kartongista valmistettujen lavaratkaisujen implementoinnin kuljetuspakkauksiinsa. Myös muut autoteollisuuden toimijat ovat Elteten mukaan kiinnostuneita ratkaisusta.

Eltete TPM Oy osti alkuvuodesta hollantilaiselta Pillopakilta graafisten levyjen tuotantolinjan, joka on nyt sijoitettu Frankfurtin alueella sijaitsevaan Eltete Deutschlandin uuteen tehtaaseen. Graafisen osaston De-Millin tuotteita valmistetaan edelleen myös Loviisassa.

Saksaan on myös toimitettu Loviisan konerakennusyksikön Eltete Engineeringin kehittämät ja valmistamat tuotantolinjat, joilla tuotetaan sataprosenttisesti kierrätettäviä kuljetuspakkausmateriaaleja saksalaisten ja naapurimaiden tarpeisiin.

Näiden investointien lisäksi uudet kartongin laminointi- ja stanssauslinjat ovat parhaillaan asennusvaiheessa Tesjoella Loviisassa. Uudessa tuotantohallissa toiminta keskittyy laminaattituotteisiin ja rakennusmateriaaleihin.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox