Elintarviketeollisuuden innovaatiot esillä messuilla

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-04-17
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Elintarviketeollisuuden tuotannon innovaatiot ovat esillä Tampereella 13.–14.9.2017 Elintarviketeollisuus 2017 -ammattimessuilla, jotka keskittyvät alan koneisiin, laitteisiin ja raaka-aineisiin.

Tiiviin kaksipäiväisen ammattitapahtuman kova ydin on elintarviketeollisuuden koneissa, laitteissa ja raaka-aineissa. Ohjelmassa esillä on kävijöitä kiinnostavia toimialaa muuttavia toimijoita sekä uusia, myös toimialan ulkopuolelta nousevia innovaatioita.

Vuodesta 2005 alkaen järjestetty Elintarviketeollisuus on Tampereen Messujen mukaan vakiinnuttanut asemansa Pohjoismaiden johtavana elintarviketeollisuusalan ammattimessuna. Viidettä kertaa järjestettävä tapahtuma kattaa alan koko kaaren aina alkutuotannosta loppukäyttäjään ja edelleen kierrätykseen.

– Elintarviketeollisuus-messuilla on kaikki, mitä tarvitaan laajemman mittakaavan elintarviketuotantoon aina koneista ja laitteista logistiikkaan sekä työturvallisuuteen. Kansainvälinen ala on Suomessa hyvin tiiviisti keskittynyt, joten kahden päivän aikana on mahdollisuus tavata alan tärkeimmät kontaktit: yhteistyökumppanit, tutut ja uudet kumppanuudet, kertoo myyntiryhmäpäällikkö Mikael Wänskä Tampereen Messut Oy:stä.

Kahden päivän ohjelmasisältö on jaettu kolmeen eri teemaan: Insight, Game Changers ja Out of the Box.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept