Elintarviketeollisuusliiton ja Suomen Elintarviketyöläisten liiton SELin hallinnot ovat hyväksyneet 13.2.2023 saavutetut neuvottelutulokset uusiksi liha-alan, elintarvikealojen, panimoiden ja virvoitusjuomatehtaiden, leipomoiden työntekijöiden sekä meijerityöntekijöiden työehtosopimuksiksi. Sopimusten piirissä työskentelee noin 25 000 työntekijää.
Elintarvikeyrityksissä eletään poikkeuksellisia aikoja, sillä ala painii vakavassa kustannuskriisissä. Elintarviketeollisuusliitto on tyytyväinen, että osapuolet pääsivät keskenään neuvotellen ratkaisuun uudesta sopimuskaudesta aiemman sopimuskauden päättymiseen mennessä.
Nyt neuvoteltujen työehtosopimusten sopimuskausi on 12.2.2023–31.1.2025. Sen aikana palkkoja korotetaan 3,5 prosentin yleiskorotuksella 1.6.2023 vuodelle 2023. Vuonna 2024 palkkoja korotetaan 2,3 prosentin yleiskorotuksella 1.4.2024. Lisäksi vuonna 2023 maksetaan 400 euron suuruinen kertaerä.