Efektejä ja laitteita KTA:n pakkauspäivillä

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2018-09-11
PÄIVITETTY: 2023-02-16


Erikoistehosteita halutaan yhä enemmän pakkauksiin. KTA esittelee pakkauspäivillään laajasti, miten niitä voi tehokkaasti suunnitella ja toteuttaa ohjelmistoilla sekä laitteilla.

KTA-Yhtiöt Oy ja Cortex Oy esittelevät uusimmat teknologiat ja ohjelmistot pakkaus- ja logistiikka-alan ammattilaisille Tuusulan KTA Worldissa 20.–21.09.2018. Kysymyksessä on yritysten uusi esittelytila, jossa on laajasti esillä rahaa tuottavia ratkaisuja pakkausten tekemiseen.

KTA edustaa Suomessa Esko-ohjelmistoja, joiden avulla pakkauksia ja niiden efektejä suunnitellaan ja toteutetaan ympäri maailmaa. Esillä ovat pakkaussuunnitteluohjelmisto ArtiosCad ja pakkauksen virtualisointiohjelmisto Studio. Cape Pack -tuotteella suunnitellaan pakkauksen optimaalinen lavaus.

Laitteista esillä on mm. MGI JetVarnish 3D, digitaalinen efektipainokone, jossa on mm. foilaus ja 3D-kohdelakkaus. Eskon Kongsberg on tasoleikkuri pakkausmateriaalien ja fleksolaattojen leikkaamiseen. Fujifilm Acuity on LED UV taso- ja rullatulostin mokuppien tekemiseen suoraan pakkausmateriaaleille. Epson SureColor SC 80600 on 10 värinen rullatulostin, joka toistaa 98 % Pantone-sävyistä ja tulostaa metallia sekä valkoista.

Yritykset esittelevät myös muita pakkausten tekemiseen soveltuvia tulostimia ja painokoneita sekä pakkausmateriaaleja ja laitteita. Esimerkiksi pienimuotoiseen etikettien tekoon ovat tarjolla Astro ja Primera värietikettitulostimet.

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Päätyykö pakkaus hylkyyn vai kiertoon?

Lajittelu ja muovipakkauksen päätyminen oikeaan paikkaan kierrätyslaitoksella määrittävät kierrätyksen onnistumisen.
ia_ahl_etiketit

Valion maitotölkit pukeutuvat kevätkuoseihin

Viljele hyvää -maitotölkit ilmestyvät kauppoihin tästä viikosta alkaen ja ovat saatavilla heinä-elokuun vaihteeseen asti.
Valio 22032022

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox