Eero Alaluusua valmiuspäälliköksi Elintarviketeollisuusliittoon

Teksti:Terhi Varonen
JULKAISTU: 2024-01-15
PÄIVITETTY: 2024-01-24

 

Kuva: Nina Kaverinen

Kauppatieteiden maisteri, valtiotieteiden kandidaatti Eero Alaluusua on nimitetty valmiuspäälliköksi Elintarviketeollisuusliittoon (ETL) 1.4.2024 alkaen. Hän vastaa tehtävässään elintarviketeollisuuspoolista, joka on tärkeä osa maamme huoltovarmuusorganisaatiota ja sen toimintaa.

Eero Alaluusua työskentelee tällä hetkellä elintarviketeollisuuspoolin kehitysprojektin päällikkönä Elintarviketeollisuusliitossa. Aiemmin hän on toiminut kaupallisena johtajana Aaro Forsman Oy:ssä, ja hänellä on työkokemusta myös Arla Foodsista, Kuusamon Juustolta ja Huhtamäki Foodservice Nordicista.

Elintarviketeollisuuspoolin tehtävänä on toimia huoltovarmuuden kannalta kriittisen elintarviketeollisuuden tukena pyrkien luomaan välineitä ja toimintamalleja yritysten jatkuvuudenhallintaan.

Pooli saa toimintaansa vahvan tuen osana Elintarviketeollisuusliiton organisaatiota. Ruoka-alan suunnannäyttäjänä Elintarviketeollisuusliitto tarjoaa näköalapaikan tulevaisuuden kestävään ja vastuulliseen kehitykseen. Unohtamatta liitossa ruuan omavaraisuuden, saatavuuden ja turvallisuuden eteen tehtävää työtä, joka on keskiössä myös huoltovarmuustoiminnassa etenkin viime vuosien maailmanpoliittisten tapahtumien takia.

Jatka lukemista

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

UPM sponsoroi Pentawardsia korostaakseen kestävää muotoilua

UPM laajentaa yhteistyötään kansainvälisen pakkaussuunnitteluyhteisön Pentawardsin kanssa ja ryhtyi sen yhdeksi pääsponsoreista.
pentawards

Uusi paperipakkaus korvaa laminoinnin

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on tiedotteen mukaan paremmin kierrätettävä, eikä sen erityisominaisuuksista ole tingitty.
fazerx

Stora Ensolta uusi vuokapakkaus

Stora Enso esitteli PacTec-messuilla uuden vastuullisen elintarvikkeiden aaltopahvipakkauksen. Ondarove on kuitupohjainen ja helposti kierrätettävä vuokapakkaus, joka säästää materiaalia ja vähentää muovin käyttöä. Siihen voidaan painaa sekä sisä- että ulkopintaan.
stora ensoc

Uusimmat uutiset

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept