
Duni Groupin Duniform-brändi on laajentunut uusilla tyhjiöpakkaus- ja kompostointiratkaisuilla, jotka vähentävät ruokahävikkiä ja muovin käyttöä. Tyhjiöpakkaus pidentää elintarvikkeiden säilyvyyttä, ja kompostointi muuttaa jätteen mullaksi. Nämä tarjoavat elintarvikealan toimijoille ratkaisun, joka vahvistaa sekä kannattavuutta että vastuullisuutta.
Vaikka suunnittelu on parantunut ja tieto lisääntynyt, ruokahävikki on edelleen haaste pakkausalalle ja maailmalle ylipäätään. Duni Groupin tyhjiökoneet voivat jopa viisinkertaistaa elintarvikkeiden säilyvyysajan, mikä vähentää hävikkiä ja tehostaa logistiikkaa. Kompostointikoneet voivat puolestaan hajottaa orgaanisen jätteen mullaksi 24 tunnissa. Se vähentää ulkoisen jätehuollon tarvetta ja luo konkreettista arvoa materiaalista, joka muuten menisi hukkaan.
Kompostoituvat ja kierrätettävät pakkaukset tarjoavat suljetun kiertokulun, jossa resurssit hyödynnetään ja ruokahävikki minimoidaan. Ne ovat selkeitä hyötyä sekä toiminnan että ympäristön kannalta.

– Ruokahävikki on yksi elintarvikealan suurimmista haasteista ja globaali ongelma. Duniformin avulla tarjoamme kokonaiskonseptin, joka muuttaa asioita käytännössä. Asiakkaamme voivat samanaikaisesti vähentää kustannuksia ja yksinkertaistaa rutiinejaan, vahvistaa vastuullisuusprofiiliaan ja ottaa selvän askeleen kohti kiertotalouteen perustuvaa elintarvikeketjua, sanoo Duni Groupin elintarvikepakkausratkaisujen johtaja Nicklas Lauwell.



