DS Smith investoi ohuempaan aaltopahviin

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2018-04-19
PÄIVITETTY: 2023-01-18


DS Smith on investoinut Tampereen tehtaaseen ja tuo markkinoille aiempaa ohuemman R-Flute -aaltopahvin. Sen avulla voidaan saada säästöjä logistiikassa.

Uuden investoinnin myötä tehdas voi valmistaa yhtä kestäviä aaltopahvipakkauksia kuin ennenkin, mutta nyt ne vievät 30 % vähemmän tilaa yritysten varastoissa ja niiden kuljettamiseen asiakkaiden tehtaille tarvitaan 30 % vähemmän kuorma-autoliikennettä. Tämä tarkoittaa 30 % vähemmän hiilidioksidipäästöjä, mutta myös suoria logistiikkasäästöjä uusia, aiempaa ohuempia pakkauksia käyttävälle teollisuudelle.

”Investointimme perustuu Suomen pakkaavan teollisuuden kokemiin haasteisiin. Jokaisella yrityksellä on tänä päivänä tarve toimia kustannustehokkaasti, mutta samalla ympäristönäkökulmat ja kestävä kehitys ovat kasvattaneet merkitystään kuluttajilta tulevien vaatimusten mukaisesti. Olemme kuunnelleet näitä tarpeita ja tuoneet Suomen markkinoille uuden ratkaisun, joka auttaa meidän asiakkaitamme vastaamaan odotuksiin”, sanoo Karri Koskela, Suomen DS Smithin toimitusjohtaja.

Investointi ei lisää suoraan Tampereen tehtaan työvoiman tarvetta, mutta uuden ratkaisun aiheuttaman kiinnostuksen odotetaan tuovan positiivisia vaikutuksia jo muutenkin hyvään tilauskantaan.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Uusimmat uutiset

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce