Colombierin ekopäällystys vauhtiin Pyhtäällä

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2018-11-05
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Colombierin vesipohjainen pakkausten päällystyslinja on nyt sopivasti vauhdissa Pyhtäällä, kun muovittomien pakkausten kysyntä kasvaa.

Colombierin uusi päällystyskone otettiin käyttöön kesäkuussa ja nyt tuotanto on jo vauhdissa, kertoo Colombier Suomen aluejohtaja Carl-Erik Guttormsen Packnewsille. Kone käynnistyi sopivalla hetkellä, kun muovittomat pakkaus- ja kääreratkaisut ovat kuuma puheenaihe ja niiden kysyntä kasvaa.

”Keskustelu muovin haitoista on heijastunut meidänkin toimintaamme”, Guttormsen sanoo. Ensimmäisiä tilauksia on toimitettu ja asiakkaille tehdään testiajoja täyttä päätä. Linjalla voidaan päällystää kaikenlaisia papereita ja kartonkeja. Linjalle sopivat myös kraft ja muita papereita aaltopahvipakkauksiin. Päällystyksiä voidaan tehdä myös pienissä erissä.

Elintarvikepakkauksia, tarjoiluastioita ja aaltopahvilaatikoita tehdään nyt yhä enemmän rasvaa, vettä ja vesihöyryä kestävillä muovittomilla päällysteillä. Vesipohjaisella päällystystekniikalla syntyvät myös esimerkiksi paperiset leipäpussit sekä lihan ja kalan kääreet. Koneen maksimi päällystyskapasiteetti on 70 000 paperitonnia vuodessa.Suurin osa päällystystöistä on vientikauppaa.  

”Colombier voi käyttää erilaisia vesipohjaisia päällystysaineita eri tarkoituksia varten. Sopiva vaihtoehto löytyy yhteistyössä asiakkaan kanssa”, Barrier-päällystyksen toimialajohtaja Harri Mutanen sanoo.

Paperex Colombier muutti nimensä Colombier Finland Oy:ksi syksyllä. Björnbergien teollisuussuvun omistama yritys tekee metsäteollisuuden tuotteilla kauppaa ja tarjoaa paperin jalostuspalveluja. Ekobarrieerilinjan myötä yritys palaa nyt metsäteollisuuteen valmistajaksi.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox