Britanniassa ehdotetaan ”latteveroa” paperikupeille

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2018-01-16
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Valtion asettama komitea ehdottaa Britanniassa 25 pennin veroa kertakäyttöisille kahvikupeille. Sitä on ryhdytty kutsumaan latteveroksi.

Uutta veroa ehdotti tammikuussa UK Environmental Audit Committee (EAC) kertakäyttöisiä pakkauksia koskevassa mietinnössään. Vero olisi vähintään 25 penniä kuppia kohti ja sen tuotto käytettäisiin kertakäyttöisten kuppien kierrätyksen edistämiseen.

EAC:n mietinnön mukaan Britanniassa käytetään vuodessa noin 2,5 miljardia kahvikuppia ja niistä vähemmän kuin 0,25 % kierrätetään. Loput heitetään roskiin. Suuret kahviketjut saattavat tarjota juuri 25 pennin alennusta ostajalle, joka tuo oman kupin, mutta vain harvat käyttävät niitä.

Britanniassa on jo käytössä 5 pennin maksu muovikasseille, ja kertakäyttöastioista sekä muoviroskasta käydään vilkasta keskustelua. Theresa Mayn hallitus julkisti tammikuussa suunnitelman kestävän kehityksen edistämisestä seuraavan 25 vuoden aikana. Siinä asetetaan tavoitteeksi, että vältettävissä olevan muoviroskan määrä saadaan nollaan vuoteen 2042 mennessä. Kertakäyttöisistä muovipakkauksista halutaan päästä eroon maksujen, kierrätyksen ja kaupan tarjontajärjestelyjen avulla.

Myös muovipullot ovat nyt ongelma, sillä vain puolet niistä kierrätetään Britanniassa.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce