Biomuovit kiinnostavat kauppaa ja teollisuutta

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-11-20
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Nopeasti kasvavat biomuovimarkkinat kiinnostavat kauppaa ja teollisuutta Suomessakin. Packnewsin biomuoviseminaari keräsi paljon kuulijoita.

Tänään 21.11. pidettävän aamiaisseminaarin tarkoituksena on kertoa uusiutuviin raaka-aineisiin pohjautuvista muovimateriaaleista, jotka edistävät kestävää kehitystä. Kiinnostus biomuoveihin ja myös niiden käyttö lisääntyy tällä hetkellä nopeasti, mutta samalla se on uusi tuotealue, joka herättää paljon kysymyksiä. Packnewsin ja Pohjoismaiden Biomuoviyhdistyksen (Nordisk Bioplastförening) järjestämä seminaari haluaa vastata näihin kysymyksiin.

Seminaariin ilmoittautui osanottajia noin 80. Seminaarin aiheita ovat: mitä on biomuovi, miksi sitä tulisi käyttää, mitä ominaisuuksia biomuovilla on ja ketkä sitä käyttävät.

Eurooppalainen alan järjestö European Bioplastics ennusti syksyllä 2016 biomuovien markkinoiden kasvavan 50 % lähivuosina. Matalina pysyneet öljyn hinnat laskevat fossiilisten muovituotteiden tuotantokustannuksia, mutta tällä ei järjestön mukaan näytä olevan negatiivista vaikutusta biomuovin kysyntään.

Järjestön markkinakatsauksen mukaan biomuovien globaali tuotantokapasiteetti kasvaisi nykyisestä noin 4,2 miljoonasta tonnista 6,1 miljoonaan tonniin vuoteen 2021 mennessä. Pakkauksiin käytetään nyt lähes 40 % biomuovista, ja niiden odotetaan pysyvän suurimpana sovellusalueena jatkossakin.

Biomuoveja käytetään nyt paljon kulutustuotteissa, mutta niiden käytön odotetaan kasvavan eniten muissa tuoteryhmissä kuten liikenteen ja rakentamisen tuotteissa.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce