Biomuovimarkkinat kasvavat nopeasti

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2016-12-11
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Matalina pysyneet öljyn hinnat eivät ole vaikuttaneet negatiivisesti biomuovin markkinoihin. Niiden odotetaan kasvavan 50 % lähivuosina.

Eurooppalainen alan järjestö European Bioplastics ennustaa biomuovien markkinoiden kasvavan 50 % lähivuosina. Matalina pysyneet öljyn hinnat laskevat fossiilisten muovituotteiden tuotantokustannuksia, mutta tällä ei järjestön mukaan näytä olevan negatiivista vaikutusta biomuovin kysyntään.

Järjestön markkinakatsauksen mukaan biomuovien globaali tuotantokapasiteetti kasvaisi nykyisestä noin 4,2 miljoonasta tonnista 6,1 miljoonaan tonniin vuoteen 2021 mennessä. Pakkauksiin käytetään nyt lähes 40 % biomuovista, ja niiden odotetaan pysyvän suurimpana sovellusalueena jatkossakin.

Biomuoveja käytetään nyt paljon kulutustuotteissa, mutta niiden käytön odotetaan kasvavan eniten muissa tuoteryhmissä kuten liikenteen ja rakentamisen tuotteissa.

Biomuoveista on nyt 40 % polyuretaaneja ja 20 % bio-PET-materiaaleja. Näiden tuotannon odotetaan myös johtavan kasvua jatkossa.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB