BEWi laajentaa EPS-tuotantoa Porvoossa

JULKAISTU: 22. kesäkuun 2016
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


BEWi StyroChem investoi uuteen tuotantolinjaan Porvoossa. Linja tuottaa harmaita EPS-rakeita solumuovin raaka-aineeksi.

Yhtiön toimitusjohtaja Thomas Stendahlin mukaan yhtiön tuotantokapasiteetti on nyt täydessä käytössä. Investoinnin avulla voidaan lisätä kapasiteettia ja laajentaa tuotevalikoimaa.

Uusi tuotantolinja otetaan käyttöön keväällä 2007. Henkilökuntaa tarvitaan silloin lisää 5-10 henkeä.

BEWi StyroChem on tiedotteen mukaan pohjoisen Euroopan johtava polystyreenirakeiden valmistaja. Yhtiö kehittää, valmistaa ja markkinoi laajaa tuotevalikoimaa rakeita EPS-tuotteiden valmistamiseen. EPS on suosittu rakennuseristeiden ja pakkausten materiaali. Porvoon tehtaalla on vientiä Pohjoismaiden lisäksi mm. Baltiaan, Saksaan, Englantiin ja Venäjälle.

Stendahlin mukaan investoinnin teki mahdolliseksi yhtiön uusi omistaja, joka toimii pitkäjänteisesti ja luottaa toimintaan. Muovituotteita valmistava pohjoismainen BEWi-konserni osti keväällä suomalaisen XPS-solumuovituotteita valmistavan M-Plast Oy:n. 
 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Cabassi laajentaa paperikassien valikoimaa

Valkeakoskelainen paperikassivalmistaja Cabassi Oy on laajentanut tuotantoaan ja investoinut uuteen täysautomaattiseen paperikassikoneeseen. Uusi kone on jo tuotannossa ja ensimmäiset toimitukset asiakkaille on tehty. Investoinnin myötä Cabassi laajentaa kassivalikoimaansa.
Paperikassi_Suomesta_Cabassi_

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)