Auraprint laajentaa tuotantoa investoinneilla

Teksti:Redaktionen
JULKAISTU: 2017-01-29
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Etikettipainaja Auraprint laajentaa tuotantokapasiteettiaan yli kahden miljoonan euron investoinneilla. Yhtiö on investoinut automaatioon, laadunhallintaan, levynvalmistuksen sekä digi- ja fleksopainotekniikkaan.

Tiedotteen mukaan yhtiön pitkäjänteinen työ pakkausteollisuudessa ja teollisuuden alkanut nousu näkyvät voimakkaasti Auraprintin painotuotteiden kysynnässä.

”Investointiohjelma on toteutettu viime vuoden aikana, ja kaikki koneet ovat jo käynnissä tai käyttöönottovaiheessa. Suurin yksittäinen investointi on Bobstin M-sarjan UV-fleksokone. Koneella voidaan tehdä kaikkia päätuotteitamme lukuun ottamatta offsetillä painettavia jatkolomakkeita. Koneen myötä tuotevalikoimamme ei sinänsä laajene, mutta tietyillä tuoteryhmillä tehokkuutemme kasvaa. Kokonaiskapasiteettimme myös luonnollisesti kasvaa merkittävästi”, kertoo toimitusjohtaja Ilkka Ylipoti Packnewsille.

Työnkuluja tehostetaan

Myös jälkikäsittelyn työnkulku on virtaviivaistunut ja automatisoitunut kolmen uuden linjan avulla. Kevään 2017 aikana tilauksen kulun ja tuotannon tehokkuus nousevat edelleen Lean-toimintamallien käyttöönoton myötä.

Investointiprojektien päätoimittajina ovat olleet Bobst, Grafotronic ja KTA. Tehdyt investoinnit ja koulutusyhteistyö vahvistavat tiedotteen mukaan Auraprintin asemaa Suomen monipuolisimpana ja johtavana etikettipainajana. Yhtiön päätuotteita ovat tarraetiketit, wrap-around-etiketit, vyöte-etiketit ja shrink-sleevet.

Henkilöstö on ollut mukana investointien toteuttamisessa motivoituneena ja tyytyväisenä. Investointiprojektien kanssa samanaikaisesti on lisätty henkilöstön ammatillista osaamista koulutusyhteistyöllä useiden eri tahojen kanssa.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Drupa alkaa pian – tässä on kuusi trendiä, joita kannattaa pitää silmällä

Kahdeksan vuoden tauon jälkeen pääsemme jälleen Drupa-messuille ja näemme, mitä toimittajat uskovat meidän tarvitsevan. Tästä löydät kuusi trendiä, joita kannattaa seurata messuhalleissa.
drupa24_12x

Pakkausautomaatio säästää monella tavalla verkkokaupassa

Suomalainen logistiikkayhtiö Inex Partners Oy on tehnyt yhteistyötä SEE:n (aiemmin Sealed Air) kanssa kehittääkseen pakkausautomaatiota.
SEE-I-Pack

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx