Auraprint laajentaa tuotantoa investoinneilla

JULKAISTU: 29. tammikuun 2017
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Etikettipainaja Auraprint laajentaa tuotantokapasiteettiaan yli kahden miljoonan euron investoinneilla. Yhtiö on investoinut automaatioon, laadunhallintaan, levynvalmistuksen sekä digi- ja fleksopainotekniikkaan.

Tiedotteen mukaan yhtiön pitkäjänteinen työ pakkausteollisuudessa ja teollisuuden alkanut nousu näkyvät voimakkaasti Auraprintin painotuotteiden kysynnässä.

”Investointiohjelma on toteutettu viime vuoden aikana, ja kaikki koneet ovat jo käynnissä tai käyttöönottovaiheessa. Suurin yksittäinen investointi on Bobstin M-sarjan UV-fleksokone. Koneella voidaan tehdä kaikkia päätuotteitamme lukuun ottamatta offsetillä painettavia jatkolomakkeita. Koneen myötä tuotevalikoimamme ei sinänsä laajene, mutta tietyillä tuoteryhmillä tehokkuutemme kasvaa. Kokonaiskapasiteettimme myös luonnollisesti kasvaa merkittävästi”, kertoo toimitusjohtaja Ilkka Ylipoti Packnewsille.

Työnkuluja tehostetaan

Myös jälkikäsittelyn työnkulku on virtaviivaistunut ja automatisoitunut kolmen uuden linjan avulla. Kevään 2017 aikana tilauksen kulun ja tuotannon tehokkuus nousevat edelleen Lean-toimintamallien käyttöönoton myötä.

Investointiprojektien päätoimittajina ovat olleet Bobst, Grafotronic ja KTA. Tehdyt investoinnit ja koulutusyhteistyö vahvistavat tiedotteen mukaan Auraprintin asemaa Suomen monipuolisimpana ja johtavana etikettipainajana. Yhtiön päätuotteita ovat tarraetiketit, wrap-around-etiketit, vyöte-etiketit ja shrink-sleevet.

Henkilöstö on ollut mukana investointien toteuttamisessa motivoituneena ja tyytyväisenä. Investointiprojektien kanssa samanaikaisesti on lisätty henkilöstön ammatillista osaamista koulutusyhteistyöllä useiden eri tahojen kanssa.
 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille

Better with Less – Design Challenge -pakkaussuunnittelukilpailun kymmenen finalistityötä esittelevät luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille. Tarve löytää vaihtoehtoja on ilmeinen, sanoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja Ilkka Harju. Työt ovat nyt nähtävillä ja suosikkiaan voi äänestää verkossa.
better-kilpailu-liituaski

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi