AR Packaging keskittää pakkaustuotantoa

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-10-02
PÄIVITETTY: 2023-01-18


AR Packaging keskittää toimintaansa harvempiin tehtaisiin Suomessa ja Venäjällä. Euran Kauttuan tehtaan tuotanto siirtyy muihin tehtaisiin.

AR Packaging on tiedotteen mukaan kasvanut yrityskauppojen myötä ja siirtynyt yleispakkauksista valikoituihin tuotesegmentteihin. Useilla tehtailla on eri puolilla Euroopassa tehty merkittäviä investointeja, joiden tarkoituksena on taata alan viimeisimmän kehityksen mukaiset koneet ja laitteet kasvun myötä laajenevien tehtaiden tukemiseksi.

”Meillä on käytössä laaja investointiohjelma, johon sisältyy esimerkiksi neljän uuden painokoneen asentaminen vuosien 2016–2018 aikana sekä Krakovassa, Puolassa ja Tabasalussa, Virossa sijaitsevien tehtaiden laajentaminen”, kertoo Harald Schulz, AR Packaging -konsernin toimitusjohtaja.

Pohjoismaisilla kartonkimarkkinoilla kustannuksia tulee yhtiön mukaan merkittävästi pienentää ja toimintaa keskittää kilpailukyvyn ja kannattavuuden säilyttämiseksi. Tämän johdosta AR Packaging on päättänyt sulkea A&R Carton Oy:n tuotannon Kauttualla ja siirtää tuotantovolyymit muille tehtaille Pohjoismaiden alueella. Myynti, asiakaspalvelu ja rakennesuunnittelu säilyvät Kauttualla.

Vuonna 2015 tapahtuneen Mead Westvacon Euroopan toimintojen hankinnan jälkeen AR Packagingillä on kolme tehdasta Venäjällä. Myynnin määrän kehitys ja kasvava hintapaine eivät kuitenkaan tue kolmen tehtaan ylläpitoa alueella. Näin ollen kapasiteetti- ja infrastruktuurikustannuksia on pienennettävä, jotta Venäjän syväpainotoiminnan kannattavuusvaatimukset voidaan saavuttaa. A&R Cartonin tehdas Moskovassa suljetaan. Jatkossa konserni palvelee Venäjän markkinoita kahdella, Pietarissa ja Timashevskissa, sijaitsevalla tehtaalla.

Ilmoitetuilla muutoksilla on vaikutusta noin 150:een Venäjän ja Suomen toimintojen työntekijään. AR Packaging tarjoaa työntekijöille mahdollisuuksien mukaan siirtoa muille toimipaikoille.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept

Packnews-lehti täyttää 90 vuotta – paluu vuoteen 1977

Packnews-lehti (aiemmin nimeltään nord emballage) täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Se saattaa olla maailman vanhin pakkausalan lehti. Toimitus on viime vuosina selaillut vanhoja lehtiä ja julkaissut niistä parhaita paloja, joista yksi on tässä artikkelissa.
Letpak