Amerplast syventää koulutusyhteistyötä

JULKAISTU: 2017-03-07
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Amerplast syventää yhteistyötä Tampereen seudun ammattiopiston kanssa. Flexiproof 100 -vedostuskone on siirtynyt ammattiopiston tiloista Amerplastin tehtaalle.

Vedostuskoneen siirto syventää tiivistä yhteistyötä ja tuo lisäarvoa sekä Amerplastille että Tampereen seudun ammattiopistolle (Tredu). Siirron myötä opiskelijat voivat tutustua fleksopainomenetelmään tuotantolaitoksessa yhdessä ammattilaisten kanssa. Koneella voidaan vedostaa värejä ja simuloida fleksopainamista.

Flexiproof on tiedotteen mukaan markkinoiden johtava vedostuskone. Se on pienoisversio täysikokoisesta fleksopainokoneesta. Amerplast tulee hyödyntämään vedostuskonetta värireseptien tekoon, painatusten simulointiin sekä painolaadun edelleen kehittämiseen ja ylläpitämiseen.

Tredun kanssa on tehty yhteistyötä muun muassa työssäoppimisjaksojen sekä ammattiopetuksen osalta ja järjestetty koulutuspäiviä Amerplastin tiloissa.

”Olemme tyytyväisiä yhteistyöhön Tredun kanssa ja haluamme edelleen kehittää yhteistä toimintaamme, jotta opiskelijat pääsevät tutustumaan alaan ja käytännön työhön”, kertoo Amerplastin Tampereen ja Ikaalisten tehtaiden tehdaspäällikkö Tuomo Riihimäki.

Tredu ja Amerplast aikovat toteuttaa ensi lukuvuoden aikana yhteisiä koulutuspäiviä mm. neljän media-alan ja prosessiteollisuuden opiskelijaryhmän kanssa Amerplastin Tampereen tehtaalla. Tredun ammattialojen opettajat ja henkilöstö pääsevät testaamaan yhteistä konseptia vielä tämän kevään aikana.

”Tiiviin koulutuspäivän ohjelma antaa opiskelijoille kattavan kuvan fleksopainotekniikasta. Kun koulutus toteutetaan vielä aidossa tuotantoympäristössä asiantuntijoiden vetämänä, uskon sen antavan opiskelijoillemme arvokkaan oppimiskokemuksen”, toteaa Tredun tekniikan alan koulutuspäällikkö Ari Holsti.
 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille

Better with Less – Design Challenge -pakkaussuunnittelukilpailun kymmenen finalistityötä esittelevät luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille. Tarve löytää vaihtoehtoja on ilmeinen, sanoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja Ilkka Harju. Työt ovat nyt nähtävillä ja suosikkiaan voi äänestää verkossa.
better-kilpailu-liituaski

Uusimmat uutiset

PREM ja Merkopaino yhdistyvät

PREM (Suomenselän Laminointi Oy) on ostanut Merkopaino Oy:n osake-enemmistön.
prem_pieni

Pakkausinnovaatiot puhuttivat Slushissa

Huhtamäki toi yhdessä teollisuusteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Emerald Venturesin kanssa yhteen pakkausalan, kasvuyritykset, alan asiantuntijat sekä sijoittajat järjestämällä yhteisen työpajan Slushissa.
IMG_6711

Kreppipaperikiriste lavan ympärille

Antalis on lanseerannut paperikiristeen. Paperikuidusta valmistettu Master’in- tuote on monomateriaalia, joten se on lajiteltavissa kartonkikeräykseen.
antalis

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan pakkaus- ja pakkausjäteasetukseen

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan, mutta vasta kevättalvella selviää, minkälainen pakkaus- ja pakkausjäteasetus Euroopan Unioniin saatiin.
Pääkirjoitus