Amerplast investoi uuteen fleksopainokoneeseen

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2016-08-16
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Amerplast jatkaa investointiohjelmaansa ostamalla uusinta tekniikkaa edustavan kymmenvärisen Bobst 20SIX CS -fleksopainokoneen Tampereen tehtaalleen.

Investointi on jatkoa vuonna 2015 Puolan Grodzisk Mazowieckin tehtaalle asennetulle modernille Miraflex AM fleksopainokoneelle.

Uuden, monipuolisen ja laadukkaan 10-väripainokoneen toimittaa Bobst Bielefeld GmbH, ja se tulee olemaan kaupallisessa käytössä huhtikuussa 2017. Investoinnin jälkeen Amerplastin painokapasiteetti tulee olemaan 580 miljoonaa metriä vuodessa.

“Lisäämme painatuskapasiteettiamme asiakkaidemme kysynnän mukaisesti ja haluamme olla alan edelläkävijä painolaadussa, asiakkaidemme yksilöllisiin tarpeisiin vastaamisessa sekä materiaalitehokkuudessa. Yhdessä tämän uuden ja viime vuonna Puolaan tehdyn investoinnin kanssa olemme ottaneet merkittävän askeleen kohti näiden tavoitteiden saavuttamista”, sanoo Borge Kvamme, Amerplastin toimitusjohtaja.

 Lisää kilpailukykyä Euroopan markkinoilla

” Bobst 20SIX CS -väripainokone varustettuna smartGPS ajonvaihtoteknologialla on erittäin hyvä lisä tuoteportfolioomme. Painokone edustaa uusinta fleksopainoteknologiaa ja se on suunniteltu tuottamaan huippulaadukasta painojälkeä tehokkaasti ja helppokäyttöisesti”, kertoo Amerplast Oy:n toimitusjohtaja Reima Kerttula.

Kerttulan mukaan uusi kone parantaa tehtaan painatusprosessin materiaali- ja energiatehokkuutta sekä pienentää päästöjä.

Amerplast on yksi Euroopan suurimmista fleksopainajista ja pussien valmistajista. Yhtiö tuottaa korkealuokkaisia joustomuovipakkauksia nopeasti liikkuville kuluttajamarkkinoille. Tampereen tehdas on ollut toiminnassa vuodesta 1964, ja siitä on vuosien aikana tullut yksi Suomen suurimmista fleksopainotaloista.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox