Alumiinivuokia pinnoitetaan ruokien suojaamiseksi

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-05-29
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Valmisruokatuotteiden valmistajat Saarioinen ja Kokkikartano pinnoittavat alumiinivuokia välttääkseen alumiinipinnan ja ruoan kosketuksesta mahdollisesti syntyvät kemialliset reaktiot. Niitä voi syntyä joidenkin ruokien kohdalla.

Kokkikartano tiedotti huhtikuussa, että yritys pinnoittaa alumiinivuokansa elintarviketurvallisella lakalla välttääkseen alumiinipinnan ja ruoan kosketuksesta mahdollisesti syntyvät kemialliset reaktiot.

Alumiinifolion haperoituminen tai reikien muodostuminen alumiinipinnalle on Kokkikartanon mukaan mahdollista esimerkiksi silloin, kun ruokaa säilytetään pidempiä aikoja alumiinifoliossa tai sillä peitetyssä astiassa. Lopputuotteena alumiinivuoan pinnalle muodostuu niin kutsuttua alumiinisuolaa. Alumiinisuola ei ole haitallista ruoan syöjälle, mutta voi välittää ei toivottua makua tai väriä tuotteeseen.

Saarioinen kertoo käyttäneensä alumiinivuokia valmisruokatuotteiden pakkauksena jo 60 vuotta. Yrityksen käyttämät vuoat ovat elintarvikkeille tarkoitettuja ja täysin turvallisia.

”Olemme testeissämme huomanneet, että joissakin tapauksissa alumiinirasiaan voi muodostua reikiä tuotteen säilyvyysajan lopulla. Reikiintymistä ei tapahdu usein, eikä kaikkien ruokien kohdalla. Olemme tutkineet asiaa myös tutkimuslaitosten kanssa. Käytämme lakattuja alumiinivuokia tuotteissa, joissa tutkimusten perusteella on todettu mahdollisuus ruoan aiheuttamiin reikiin vuoissa”, kertoo Saarioisten laatu- ja vastuullisuusjohtaja Anneli Hautaniemi Packnewsille.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce