Adara keskittää tuotantonsa Valkeakoskelle

JULKAISTU: 2017-06-08
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Adara on siirtänyt display-tuotteidensa tuotannon Heinolasta Valkeakoskelle. Tuotteita tehdään nyt pääasiassa digipainotekniikalla silkkipainon sijaan.

Tuotannon siirrosta kertoi Etelä-Suomen Sanomat 8.6.

”Yt-neuvottelut on käyty, ja niissä päätettiin tuotannon siirtämisestä Valkeakoskelle. Toimintaa ei käytännössä ole enää Myllyojalla, kertoo Adaran toimitusjohtaja Kari Ollila lehdelle.

Muun muassa myyntitelineitä ja messuseiniä valmistavalla Adara Displaylla oli loppuvaiheessa Heinolassa seitsemän työntekijää ja aiemmin 21. He ovat Ollilan tietojen mukaan työllistyneet erittäin hyvin muihin yrityksiin. Ainakin kaksi on siirtynyt Heinolasta Valkeakoskelle Adaran alihankkija Remusa oy:lle, joka tarjoaa jälkikäsittelypalveluja.

Ollila perustelee lopetuspäätöstä tekniikan muuttumisella. Myymälöiden tuote-esittelyhyllyt painetaan nykyään digipainokoneella entisen, Heinolassakin käytetyn silkkipainotekniikan sijasta.  Adara hankki viime vuonna Valkeakoskelle uuden digipainokoneen.

Pakkausalan markkinatilanne näyttää Ollilan mukaan hyvältä Suomen talouden elpyessä.

”Pientä kasvua on. Emme varsinaisesti tavoitelleet kasvua, mutta kun asiakkailla menee hyvin, mekin kasvamme mukana”, kertoo Ollila.
 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille

Better with Less – Design Challenge -pakkaussuunnittelukilpailun kymmenen finalistityötä esittelevät luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille. Tarve löytää vaihtoehtoja on ilmeinen, sanoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja Ilkka Harju. Työt ovat nyt nähtävillä ja suosikkiaan voi äänestää verkossa.
better-kilpailu-liituaski

Uusimmat uutiset

PREM ja Merkopaino yhdistyvät

PREM (Suomenselän Laminointi Oy) on ostanut Merkopaino Oy:n osake-enemmistön.
prem_pieni

Pakkausinnovaatiot puhuttivat Slushissa

Huhtamäki toi yhdessä teollisuusteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Emerald Venturesin kanssa yhteen pakkausalan, kasvuyritykset, alan asiantuntijat sekä sijoittajat järjestämällä yhteisen työpajan Slushissa.
IMG_6711

Kreppipaperikiriste lavan ympärille

Antalis on lanseerannut paperikiristeen. Paperikuidusta valmistettu Master’in- tuote on monomateriaalia, joten se on lajiteltavissa kartonkikeräykseen.
antalis

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan pakkaus- ja pakkausjäteasetukseen

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan, mutta vasta kevättalvella selviää, minkälainen pakkaus- ja pakkausjäteasetus Euroopan Unioniin saatiin.
Pääkirjoitus