
Saveggyn tekniikasta suihkuttaa kurkut rypsi- ja kauraöljyseoksella on kirjoitettu paljon. Keksintö vähensi muovin käyttöä ja pidensi säilyvyyttä. Mutta kun ensimmäiset kurkut tulivat testimarkkinoille, ne eivät kelvanneetkaan kuluttajille.
Ruotsalainen Expressen-lehti kertoi, että ICA Kvantum Nässjössä on päättänyt poistaa öljytyt kurkut valikoimastaan, koske ne kävivät heikosti kaupaksi.
– Uskon, että ihmiset ovat ehkä hieman arkoja kokeilemaan uusia asioita. On vähän outoa, että kurkussa on öljyä, kertoo myymälän vihannesosaston vastaava William Lundin radiohaastattelussa. Näin uutisoi Expressen.
Saveggyn rypsiöljy on kovetettu, jotta se pysyisi kiinteänä ja vakaana. Tämän arvellaan olevan yksi syy vastustukseen.
Öljytty kurkku on hyvä esimerkki siitä, kuinka vaikeaa meitä kuluttajia on tyydyttää. Vuosien ajan kurkkujen muovipakkauksia on arvosteltu, ja nyt kun tarjolla on vaihtoehto, sekin kyseenalaistetaan.
Toinen esimerkki tulee Isosta-Britanniasta, jossa kuluttajat halusivat myös vähentää muovia. Jauhelihaa alettiin myydä flowpack-pakkauksissa, mikä vähensi muovin määrää huomattavasti. Seurauksena oli kuitenkin kohu – jauheliha ei näyttänyt kuluttajien mielestä houkuttelevalta.
Kuluttajien miellyttäminen ei todellakaan ole helppoa.



