Uusia tuotteita ja uusi ilme Lidlin Kartanon -tuoteperheelle

Teksti:Terhi Varonen
JULKAISTU: 2024-01-31
PÄIVITETTY: 2024-01-31

Lidlin lihajalosteista tuttu Kartanon-tuoteperhe kasvaa ja uudistuu. Jatkossa tuoteperheen alta löytyvät lihajalosteiden lisäksi valmisruoat, kuten valmiskeitot ja -laatikot, välipalat ja einekset , jotka ovat aiemmin olleet Koskikylän-merkkisiä. Kasvanut Kartanon-tuoteperhe on myös saanut täysin uudenlaisen ilmeen. Maalaismaisemahenkisistä, vihreistä pakkauksista tunnistettavan Kartanon-tuoteperheeseen kuuluu nyt lähes 50 tuotetta, jotka on kaikki valmistettu Suomessa. Usealta tuotteelta löytyy myös Hyvää Suomesta -merkki.

Kartanon on Lidlin oma tuotemerkki, joka on löytynyt Lidlin valikoimasta 2000-luvun alkuvuosista saakka. Aiemmin sinisistä pakkauksistaan tunnetut Kartanon-tuotteet sekä ennen Koskikylän-brändin alla myydyt valmisruoat saavat nyt ylleen vihreät, piirretyt maalaismaisemapakkaukset. Tuotteiden reseptit säilyvät entisellään – vain ulkoasu muuttuu.

Uuden ilmeen haluttiin olevan tunteita herättävä ja suunnittelutyön edetessä kokeiltiin monia eri versioita. Vihreän päävärin lisäksi yksittäisten tuotepakkausten väreissä noudatetaan asiakkaille ruokakaupan hyllystä muutenkin tuttuja värejä. Esimerkiksi leikkeleissä keittokinkkupakkausten etiketit ovat vaaleanpunaisia ja meetvurstipakkausten syvän tummanpunaisia.

Vihreitä piirrosmaisemaisia pakkauksia löytyy jo nyt Lidlin valmisruoka- ja lihajalostehyllyistä. Muutos uusiin pakkauksiin tapahtuu kuitenkin vähitellen kevään aikana, kun vanhoilla pakkausmateriaaleilla valmistetut tuotteet on saatu myytyä loppuun.

Jatka lukemista

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

UPM sponsoroi Pentawardsia korostaakseen kestävää muotoilua

UPM laajentaa yhteistyötään kansainvälisen pakkaussuunnitteluyhteisön Pentawardsin kanssa ja ryhtyi sen yhdeksi pääsponsoreista.
pentawards

Uusi paperipakkaus korvaa laminoinnin

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on tiedotteen mukaan paremmin kierrätettävä, eikä sen erityisominaisuuksista ole tingitty.
fazerx

Stora Ensolta uusi vuokapakkaus

Stora Enso esitteli PacTec-messuilla uuden vastuullisen elintarvikkeiden aaltopahvipakkauksen. Ondarove on kuitupohjainen ja helposti kierrätettävä vuokapakkaus, joka säästää materiaalia ja vähentää muovin käyttöä. Siihen voidaan painaa sekä sisä- että ulkopintaan.
stora ensoc

Uusimmat uutiset

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva

Uusi ammatillinen etäkoulutus tarjoaa elinkaariarviointia pakkausalalle

Elokuun lopulla 2023 käynnistyi uusi pakkausteollisuuden arvoketjuun keskittyvä ammatillinen koulutus Haganäsin koulussa Älmhultissa. Nyt koulutuspäällikkö Finn Toompuu on saanut luvan järjestää lyhyen etäkoulutuksen aiheesta elinkaariarviointi (LCA, Life cycle assessment) pakkausteollisuudelle. Kysyimme Finniltä muutamia kysymyksiä tästä koulutuksesta.
LCA utbilding

Nordvalls investoi toiseen HP Indigo V12 -painokoneeseen Drupa-messuilla

Muutama kuukausi sitten painotalo Nordvalls Etikett hankki HP Indigo V12 -painokoneen. Düsseldorfin Drupa-messuilla varmistui, että yritys ostaa toisen saman mallin koneen.
Nordvalls-1536x1024x