ICA pakkaa jauhelihan flowpackiiin

Teksti:Terhi Varonen
JULKAISTU: 2023-06-22
PÄIVITETTY: 2023-08-02
Kuva:ICA

Ruotsalainen ICA pakkaa jauhelihansa nyt flowpackiin. Uusi pakkaus vähentää muovin määrää 70 prosenttia verrattuna aikaisempiin muovitarjottimiin, mikä vastaa 150 000 kiloa vähemmän muovia vuodessa.Kaikki ICA:n 500 g ja 300 g jauhelihapakkaukset lihatyypistä riippumatta pakataan viikosta 20 alkaen flowpakkauksiin (poikkeuksena I love eco -sarjan sianjauheliha ja sekajauheliha 500g). Tänä syksynä päivitetään myös isompi pakkaus 1 kg jauhelihaa flowpackiksi, mikä vähentää muovia vielä 150 000 kiloa lisää.

Paitsi muovia, vähentää uusi tiiviimpi pakkaus myös kuljetusten määrää. Pakkaus vie lisäksi vähemmän tilaa niin jääkaapissa kuin lähdelajittelussa. Lihan laatu ja ilmavuus säilyvät samalla tavalla kuin aiemmissa muovitarjottimissa. Pakkaus varmistaa jauhelihan pitkän säilyvyyden ja on helppo tyhjentää, mikä osaltaan vähentää ruokahävikkiä.

Kun Englannin Sainsbury’s aloitti äskettäin tyhjiöpakkaamaan jauhelihansa, uusi pakkaus sai aikaan negatiivisten asiakaspalautteiden virran. Suomessa vastaavanlaiset pakkaukset ovat olleet kauppojen hyllyillä jo useamman vuoden ajan. Atrian ilmatiivis jauhelihapakkaus palkittiin WorldStar-pakkauskilpailussa oman sarjansa parhaana vuonna 2018 ja Snellman puolestaan toi oman pakkauksensa markkinoille 2019.

Jatka lukemista

Packnews tarjoaa sinulle ilmaisen sisäänpääsyn Fachpack 2024 -messuille

Tänä syksynä Packnews tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn Fachpack-messuille Nürnbergiin.
Messegeschehen / Fair activities in general

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

UPM sponsoroi Pentawardsia korostaakseen kestävää muotoilua

UPM laajentaa yhteistyötään kansainvälisen pakkaussuunnitteluyhteisön Pentawardsin kanssa ja ryhtyi sen yhdeksi pääsponsoreista.
pentawards

Uusi paperipakkaus korvaa laminoinnin

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on tiedotteen mukaan paremmin kierrätettävä, eikä sen erityisominaisuuksista ole tingitty.
fazerx

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB