Huhtamäki ajaa alas Prahan tehtaan toiminnot

Teksti:Terhi Varonen
JULKAISTU: 2023-06-08
PÄIVITETTY: 2023-06-21
Kuva: Huhtamäki

Huhtamäki sulkee joustopakkauksia valmistavan tehtaansa Prahassa, Tšekin tasavallassa. Kaikki tuotanto ja tukitoiminnot tullaan ajamaan alas vuoden toisella puoliskolla, ja toiminnot päättyvät 31.3.2024 mennessä. Tuotanto tullaan asteittain siirtämään Huhtamäen muille tehtaille.

Päätös tulee vaikuttamaan tuotantolaitoksen kaikkiin 198 työntekijään. Huhtamäki tukee tehtaan työntekijöitä muun muassa auttamalla heitä työllistymään Huhtamäen muihin toimipisteisiin Tšekissä ja muualla Euroopassa.

Huhtamäellä on tällä hetkellä kaksi tuotantolaitosta Tšekin tasavallassa. Prahan tehtaan sulkeminen ei vaikuta kuitupakkauksia valmistavaan tehtaaseen Okriskyssä, jossa työskentelee tällä hetkellä 274 henkeä.

Prahassa sijaitseva, joustopakkauksia valmistava tehdas ei edusta merkittävää osuutta Huhtamäen liikevaihdosta tai tuloksesta. Sulkemiseen liittyvä noin 35 miljoonan euron kulu kirjataan vuoden 2023 toiselle neljännekselle. Kulu kirjataan vertailukelpoisuuteen vaikuttavana eränä, jolla ei pääosin ole kassavirtavaikutusta. Sulkemispäätöksen odotetaan ajan myötä vaikuttavan positiivisesti kassavirtaan ja lisäämään yhtiön kilpailukykyä Euroopassa.

Jatka lukemista

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

UPM sponsoroi Pentawardsia korostaakseen kestävää muotoilua

UPM laajentaa yhteistyötään kansainvälisen pakkaussuunnitteluyhteisön Pentawardsin kanssa ja ryhtyi sen yhdeksi pääsponsoreista.
pentawards

Uusi paperipakkaus korvaa laminoinnin

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on tiedotteen mukaan paremmin kierrätettävä, eikä sen erityisominaisuuksista ole tingitty.
fazerx

Stora Ensolta uusi vuokapakkaus

Stora Enso esitteli PacTec-messuilla uuden vastuullisen elintarvikkeiden aaltopahvipakkauksen. Ondarove on kuitupohjainen ja helposti kierrätettävä vuokapakkaus, joka säästää materiaalia ja vähentää muovin käyttöä. Siihen voidaan painaa sekä sisä- että ulkopintaan.
stora ensoc

Uusimmat uutiset

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept