UPM vihki käyttöön sellutehtaan Uruguayssa

Teksti:Terhi Varonen
JULKAISTU: 2023-06-06
PÄIVITETTY: 2023-06-21

UPM vihki tänään tiistaina 6.6. 2023 käyttöön Paso de los Torosin sellutehtaan Duraznon alueella Keski-Uruguayssa. Avajaistilaisuuteen osallistuivat Uruguayn tasavallan presidentti Luis Lacalle Pou, useita ministereitä ja muita kasvuhankkeen toteutuksessa mukana olleita sidosryhmien edustajia.

Avajaispuheessaan UPM:n hallituksen puheenjohtaja Henrik Ehrnrooth korosti Uruguayn metsäteollisuuden ja UPM:n Uruguayn-toimintojen kehityksen pitkäjänteisyyttä.

”Merkittävä askel Uruguayn metsäteollisuudessa on vuoden 1987 metsälaki. Sillä haluttiin monipuolistaa maan teollisuutta ja samalla turvata luonnonmetsien säilyminen. Nyt voimme todistaa, että nämä tavoitteet ovat toteutuneet menestyksekkäästi ja synnyttäneet kestävälle perustalle uuden ja vahvan vientiteollisuuden.”

”Tänään juhlistamme UPM:n 150-vuotisen historian suurinta investointia. UPM:n ensimmäiset eukalyptustaimet istutettiin 1990. Matka sieltä tähän päivään on ollut pitkäjänteistä yhteistyötä viranomaisten, UPM:n ja sen yhteistyökumppaneiden välillä. Yhteistyön tulokset hyödyttävät Uruguayta, uruguaylaisia ja UPM:ää vuosikymmenten ajan”, Ehrnrooth sanoi.

UPM teki investointipäätöksen Paso de los Torosin tehtaan rakentamisesta 2019. Pandemiasta huolimatta tuotanto käynnistyi huhtikuussa 2023, ja ensimmäinen sellutoimitus asiakkaille lähti toukokuussa. UPM:n kolmas taimitarha Sarandí del Yíssä aloitti toimintansa kesällä 2022 ja uusi selluterminaali Montevideossa saman vuoden lokakuussa. Kaikkiaan 3,47 miljardin US-dollarin investointiin sisältyy tehtaan ja satamaterminaalin lisäksi myös investointeja paikalliseen infrastruktuuriin Paso de los Torosissa.

UPM Paso de los Torosin sellutehtaan vuosituotantokapasiteetti on 2,1 miljoonaa tonnia eukalyptussellua. Tehdas on rakennettu hyödyntämällä viimeisintä, parasta käytettävissä olevaa teknologiaa. Tehdas on energiatehokas, ympäristövaikutukset minimoiva ja kunnossapidoltaan optimoitu.

UPM:n selluntuotantokapasiteetin kasvu yli 50 prosentilla merkitsee kasvuloikkaa yhtiön selluliiketoiminnalle ja tuloksentekokyvylle. Investoinnin taloudellinen vaikutus on merkittävä myös Uruguayssa, jossa se luo huomattavia mahdollisuuksia ihmisille ja yhteisöille.

Kaikkiaan UPM:n arvoketju Uruguayssa – puuviljelmät, Fray Bentosin ja Paso de los Torosin sellutehtaat sekä niihin liittyvä logistiikka – alihankkijoineen luo noin 7 000 suoraa ja 10 000 välillistä työpaikkaa.

Jatka lukemista

Packnews tarjoaa sinulle ilmaisen sisäänpääsyn Fachpack 2024 -messuille

Tänä syksynä Packnews tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn Fachpack-messuille Nürnbergiin.
Messegeschehen / Fair activities in general

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

UPM sponsoroi Pentawardsia korostaakseen kestävää muotoilua

UPM laajentaa yhteistyötään kansainvälisen pakkaussuunnitteluyhteisön Pentawardsin kanssa ja ryhtyi sen yhdeksi pääsponsoreista.
pentawards

Uusi paperipakkaus korvaa laminoinnin

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on tiedotteen mukaan paremmin kierrätettävä, eikä sen erityisominaisuuksista ole tingitty.
fazerx

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB